StoryEditor

ZAUJÍMAVOSTI O MS

05.05.2006, 00:00

Švajčiari s duom z Montrealu
Tréner švajčiarskej reprezentácie Ralph Krueger môže na šampionáte počítať s dvoma posilami z NHL -- brankárom David Aebischerom a obrancom Markom Streitom z Montrealu. Oboch hráčov vedenie Canadiens uvoľnilo a do Rigy by mali pricestovať dnes alebo v sobotu. S duom z Montrealu už Krueger telefonicky rozprával a obaja boli jeho pozvánkou prekvapení. Okamžite ju však akceptovali. Švajčiari sú potenciálni súperi Slovenska v osemfinálovej fáze. (SITA)
Rekord v návštevnosti sa neočakáva
Titul najnavštevovanejších majstrovstiev sveta v histórii patrí turnaju v Prahe a Ostrave v roku 2004. Zápasy v Sazka aréne a ČEZ aréne videlo dovedna 552 097 divákov, jeden duel v priemere 9 858 ľudí. Vlani prišlo do hál vo Viedni a Innsbrucku celkovo 323 974 divákov (priemerne 5 785 na zápas), čo ich radí z hľadiska diváckeho záujmu v celkovej bilancii na 7. mieste. V Lotyšsku sa rekord vzhľadom na nižšiu kapacitu hál ako v Česku očakávať nedá, šampionát by sa však mohol zaradiť medzi desať najsledovanejších v histórii. (SITA)
V akcii aj dvojica slovenských rozhodcov
Slovensko bude mať na MS svoje zastúpenie aj v zbore hlavných i čiarových rozhodcov. Rozhodcovská komisia Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) totiž do Rigy nominovala dvoch slovenských arbitrov Petra Jonáka a Milana Nováka. Prvý slovenský profesionálny rozhodca Jonák pocestuje už na svoj druhý šampionát, pred tromi rokmi viedol štyri zápasy MS vo Fínsku. Pre Nováka to bude premiéra na svetovom šampionáte. Vlani vo Viedni a Innsbrucku sa zo slovenských rozhodcov predstavili Rudolf Lauff a Miroslav Halecký. (SITA)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. máj 2024 05:38