StoryEditor

Kauza Beck. Otec pozná "vinníka"

02.04.2007, 00:00
Autor:
SITASITA
Otec dištancovaného a z dopingu usvedčeného tenistu Karola Becka v rozhovore pre denník Šport nepriamo naznačil, že za pozitívnym dopingovým testom jeho syna môže byť kondičný tréner daviscupového tímu Ivan Gabovič.

Otec dištancovaného a z dopingu usvedčeného tenistu Karola Becka v rozhovore pre denník Šport nepriamo naznačil, že za pozitívnym dopingovým testom jeho syna môže byť kondičný tréner daviscupového tímu Ivan Gabovič. "Jednoznačne môžem povedať a tlmočiť výrok môjho syna, ktorý mi povedal, že 16. septembra (v roku 2005 -- pozn. red.) mu na lavičku počas tréningu doniesol namiešaný nápoj kondičný tréner daviscupového tímu Ivan Gabovič," citoval Šport Karola Becka staršieho. Tenistov otec zatiaľ nevie s určitosťou povedať, či Gabovič konal na niečí príkaz, ale vraj má tušenie, kto za tým môže stáť. Za sabotážou voči jeho synovi boli podľa neho obrovské finančné zisky za všetky aktivity s daviscupovými duelmi Slovenska v roku 2005. Išlo údajne o sumu približne 200 miliónov korún.
Karol Beck si momentálne odpykáva dvojročný dištanc s platnosťou do novembra tohto roka za to, že v septembri 2005 pred semifinálovým zápasom Davisovho pohára Slovensko -- Argentína v Bratislave mal pozitívny dopingový test na anabolickú látku clenbuterol. Už vlani v septembri v rozhovore pre denník Šport vyhlásil, že zakázanú látku mu namiešala do nápoja osoba blízka slovenskému tímu. Jeho otec vtedy označil okruh piatich až šiestich osôb.
Slovenský tenista sa proti dvojročnému dištancu odvolal na Športovom arbitrážnom súde v Lausanne, ale neuspel. V decembri 2005 podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa, ktorý mu mal látku podstrčiť. Policajné vyšetrovanie však neprinieslo konkrétne výsledky.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
09. máj 2024 15:41