StoryEditor

Hantuchová v Los Angeles vo finále

15.08.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR
Popradská rodáčka zdolala v semifinále podujatia JPMorgan Chase Open v Los Angeles (dotácia 585-tis. USD) ako nasadená deviatka turnajovú trojku Rusku Jelenu Dementievovú v dvoch setoch 6:3 a 6:3 a vo finále sa v noci na dnes stretla s piatou nasadenou Belgičankou Kim Clijstersovou, s ktorou má negatívnu bilanciu 0:6.

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa po viac ako ročnej prestávke predstaví vo finále turnaja WTA. Popradská rodáčka zdolala v semifinále podujatia JPMorgan Chase Open v Los Angeles (dotácia 585-tis. USD) ako nasadená deviatka turnajovú trojku Rusku Jelenu Dementievovú v dvoch setoch 6:3 a 6:3 a vo finále sa v noci na dnes stretla s piatou nasadenou Belgičankou Kim Clijstersovou, s ktorou má negatívnu bilanciu 0:6. Hantuchová bola naposledy vo finále v júni minulého roku na tráve v anglickom Eastbourne, kde podľahla vlaňajšej víťazke US Open Ruske Svetlane Kuznecovovej.
Hantuchová počas celého zápasu proti Dementievovej v semifinále turnaja v Los Angeles výborne podávala a po svojom prvom servise zaznamenala 85-percentnú úspešnosť. "Daniela odohrala proti mne najlepší zápas z doterajších vzájomných duelov. Nemala som takmer žiadnu šancu prelomiť jej servis," povedala Dementievová, ktorá má so slovenskou jednotkou úspešnú bilanciu 6:3. Tá po zápase označila za základ svojho úspechu predovšetkým výborný pohyb po dvorci. "V uplynulých týždňoch som zmenila systém kondičnej prípravy. Som rada, že to postupne prináša svoje ovocie. V minulosti som s Jelenou odohrala množstvo vyrovnaných zápasov, no v rozhodujúcich chvíľach som doplatila na to, že som bola príliš splašená. V tomto dueli som bola dostatočne trpezlivá, vedela som si postupne pripraviť dobrú pozíciu na zakončenie výmeny a súperke som vnútila môj štýl hry. To mi dodalo potrebné sebavedomie a aj vo chvíľach, keď som bola pod tlakom, som si zachovala chladnú hlavu. Rada by som sa opäť vrátila do elitnej svetovej desiatky," povedala Hantuchová, ktorá sa do semifinále dostala bez boja cez Rusku Mariu Šarapovovú. Nasadená jednotka turnaja proti Slovenke nenastúpila pre zranenie prsného svalu.
VÝSLEDKY
Semifinále:
HANTUCHOVÁ (9-SR) - Dementievová (3-Rus.) 6:3, 6:3, Clijstersová (5-Bel.) - Schiavoneová (13-Tal.) 6:2, 6:4.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
01. máj 2024 21:23