StoryEditor

Schumacher už zase vládne

02.10.2006, 00:00
Dve Veľké ceny pred koncom svetového šampionátu formuly 1 nastala zmena v celkovom poradí. Na čelo sa dostal nemecký pilot Michael Schumacher po včerajšom víťazstve na Veľkej cene Číny.

Dve Veľké ceny pred koncom svetového šampionátu formuly 1 nastala zmena v celkovom poradí. Nemecký pilot Michael Schumacher sa v druhej časti sezóny dostal do obdivuhodnej formy a včerajším víťazstvom na Veľkej cene Číny dokázal stiahnuť 25-bodovú stratu na Španiela Fernanda Alonsa. Po sezóne odchádzajúca legenda okruhov sa dostala na čelo zásluhou väčšieho počtu víťazných pretekov v majstrovskom seriáli.

Nemecký rekordér
Sedemnásobný majster sveta Schumacher zaznamenal siedmy triumf v sezóne a celkovo rekordný, 91. v kariére. Nemecký pilot vďaka zisku 10 bodov za víťazstvo bodovo dobehol doterajšieho lídra seriálu MS Španiela Alonsa. O svetovom šampiónovi sa rozhodne na posledných dvoch veľkých cenách v Japonsku a Brazílii. V prípade, že Nemec vyhrá nasledujúcu VC a Alonso nezaboduje, bude ôsmykrát svetovým šampiónom.
"Je to tak trochu zázrak, že sme opäť na čele, keď si spomeniem na to, kde sme boli pred niekoľkými mesiacmi. Zásluhou skvelej práce celého tímu opäť bojujem o titul," vyhlásil po pretekoch 37-ročný jazdec. "Čakajú nás ešte dve VC a stať sa môže všeličo. Dúfam, že budem v hre o titul do poslednej chvíle. Nuž, prežijeme zaujímavé a vzrušujúce týždne a veľmi sa na ne teším."

Alonso ostáva pokojný
Fernando Alonso, ktorý netajil sklamanie z prehry so Schumacherom, však súperovi bez problémov podal na stupni víťazov ruku. "Prvých dvadsať okruhov som odjazdil veľmi dobre, lenže potom som musel vymeniť ľavú prednú pneumatiku, lebo bola už takmer celá opotrebovaná. Schumacher sa dostal do vedenia a keď som sa na trať vrátil so stratou, už som len dúfal v nejaký zázrak. Treba si z tejto prehry vziať ponaučenie, myslieť pozitívne, veď nás čakajú ešte dve veľké ceny."
V Číne sa menilo aj poradie na čele v Pohári konštruktérov. Vďaka druhému miestu Alonsa a tretiemu Fisichellu sa na prvé miesto vrátil Renault. Druhý jazdec tímu Ferrari Felipe Massa nedeľňajšie preteky nedokončil, takže francúzska "stajňa" vedie pred talianskou o jeden bod.

CITÁT: M. SCHUMACHER
Zásluhou skvelej práce celého tímu opäť bojujem o titul

VEĽKÁ CENA ČÍNY
Poradie:
1. Michael Schumacher (Nem./Ferrari) 1:37:32,747 hod., 2. Fernando Alonso (Špa./Renault) + 3,121 s., 3. Giancarlo Fisichella (Tal./Renault) + 44,197, 4. Jenson Button (V. B./Honda) + 1:12,056, 5. Pedro de la Rosa (Špa./McLaren) + 1:17,137.

Celkové poradie (po 16. pretekoch):
1. Michael Schumacher (Nem./Ferrari) 116 bodov, 2. Fernando Alonso (Špa./Renault) 116, 3. Giancarlo Fisichella (Tal./Renault) 63, 4. Felipe Massa (Bra./Ferrari) 62, 5. Kimi Räikkönen (Fín./McLaren) 57.

Pohár konštruktérov:
1. Renault 179 bodov, 2. Ferrari 178, 3. McLaren 101, 4. Honda 73, 5. BMW Sauber 35.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
12. máj 2024 21:12