StoryEditor

Nemecký výber s viacerými hviezdami

24.08.2005, 00:00
Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Jürgen Klinsmann nominoval na dva priateľské medzištátne zápasy proti Slovensku (3. septembra v Bratislave) a Juhoafrickej republike (7. septembra v Brémach) 21 hráčov, medzi ktorými figurujú aj štyria hráči základného kádra z MS v Japonsku a Kórejskej republike 2002.

Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Jürgen Klinsmann nominoval na dva priateľské medzištátne zápasy proti Slovensku (3. septembra v Bratislave) a Juhoafrickej republike (7. septembra v Brémach) 21 hráčov, medzi ktorými figurujú aj štyria hráči základného kádra z MS v Japonsku a Kórejskej republike 2002. Slovenskí diváci sa môžu tešiť na futbalové umenie vicemajstrov sveta Michaela Ballacka, Miroslava Klosea, Torstena Fringsa či Bernda Schneidera, v úlohe striedajúceho hráča dostal na svetovom šampionáte dôveru aj Gerald Asamoah. Ďalšou hviezdou na Tehelnom poli bude brankárska opora Arsenalu Londýn Jens Lehmann (na MS 2002 bol v pozícii dvojky), ktorý bude pri neúčasti Olivera Kahna zrejme chytať v oboch prípravných stretnutiach. Lehmann práve s Kahnom už dlhší čas bojuje na ihrisku i mimo hracej plochy o post prvého nemeckého gólmana.
Tréner Klinsmann zložil zostavu s výnimkou Lehmanna čisto z hráčov nemeckej bundesligy, prekvapením je nominácia dvoch 19-ročných nováčikov Marcella Jansena z Borussie Mönchegladbach a Lukasa Sinkiewicza z 1. FC Köln. Kým obranca Jansen dostal reprezentačnú pozvánku po 20 odohratých zápasoch v nemeckej bundeslige, ďalší reprezentant do 21 rokov Sinkiewicz presvedčil Klinsmanna už po šiestich ligových stretnutiach. Futbalisti Nemecka majú ako organizátori MS 2006 zabezpečenú účasť priamo bez kvalifikácie. V poslednom prípravnom dueli v Rotterdame remizovali s domácim Holandskom 2:2. Oranjes viedli po dvoch góloch Robbena 2:0, v drese hostí sa o vyrovnanie postarali Ballack a Asamoah.
Vstupenky na zápas SR -- Nemecko sa predávajú od 415 Sk po 3 570 Sk pre VIP sektor. Predpredaj je zabezpečený od 18. augusta prostredníctvom CK Mars Sport Travel.
NOMINÁCIA NEMECKA
Brankári: Hildebrand (VfB Stuttgart), Lehmann (Arsenal Londýn)
Obrancovia: Friedrich (Hertha Berlín), Hinkel (Stuttgart), Jansen (Mönchengladbach), Mertesacker (Hannover 96), Owomoyela (Werder Brémy), Sinkiewicz (1. FC Köln), Woerns (Borussia Dortmund)
Stredopoliari: Ballack, Deisler, Schweinsteiger (všetci Bayern Mníchov), Borowski, Frings (obaja Werder Brémy), Ernst (Schalke 04), Hitzlsperger (Stuttgart), Schneider (Leverkusen)
Útočníci: Asamoah, Kuranyi (obaja Schalke 04), Klose (Werder Brémy), Podolski (1. FC Köln)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
02. máj 2024 03:50