StoryEditor

Mourinho sa vidí vo finále

29.04.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR
S bezgólovou remízou v prvom semifinálovom zápase futbalovej Ligy majstrov medzi Chelsea Londýn a FC Liverpool boli napokon spokojní obaja tréneri.

S bezgólovou remízou v prvom semifinálovom zápase futbalovej Ligy majstrov medzi Chelsea Londýn a FC Liverpool boli napokon spokojní obaja tréneri. Pred budúcotýždňovou odvetou na Anfield Roade v Liverpoole je stále všetko otvorené a šance na postup vyrovnané. Tréner Chelsea José Mourinho zostal po stredajšej deľbe bodov optimistom a verí, že jeho tím vo finále 25. mája v Istanbule chýbať nebude. "Myslím si, že naša pozícia je veľmi dobrá a sme na najlepšej ceste do finále. Chceli sme síce zvíťaziť, no bezgólová remíza je tiež dobrá. Podľa mňa si teraz 99,9 percenta fanúšikov Liverpoolu myslí, že jednou nohou sú už v Istanbule, ale nie sú. Bude to pre nich veľmi zložité. V odvete nám stačí zvíťaziť alebo remizovať so streleným gólom," vyhlásil Mourinho, ktorý má šancu ako vôbec prvý tréner v histórii zvíťaziť v najprestížnejšej pohárovej súťaži klubov dva roky za sebou s dvoma rôznymi mužstvami.
Jeho kolegu na lavičke FC Liverpool Španiela Rafaela Beniteza hra jeho zverencov uspokojila, takisto ako konečný rezultát. "Pred zápasom by som remízu určite bral, no po ňom si myslím, že sme mali aj na víťazstvo, pretože sme lepšie kontrolovali hru. V domácom prostredí potrebujeme zvíťaziť a verím, že sa nám to aj podarí," skonštatoval Benitez, ktorý v uplynulej sezóne triumfoval s FC Valencia v Pohári UEFA.
LIGA MAJSTROV
Semifinále:
AC Miláno -- PSV Eindhoven 2:0 (1:0), Chelsea Londýn -- FC Liverpool 0:0

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
06. máj 2024 11:49