StoryEditor

Reprezentovať chcem vždy

Na šampionát do Ruska idete ako líder nášho tímu. Čo vás viedlo k tomu, aby ste ako jeden z mála hráčov prišli na majstrovstvá sveta?
-- Vždy som hovoril, že keď budem zdravotne v poriadku a budem mať chuť na hokej, som pripravený prísť pomôcť národnému tímu. Svoj sľub som dodržal.

Čo hovoríte na neúčasť viacerých slovenských hviezd zo zámoria?
-- Každý sa rozhoduje sám za seba. Podľa mňa má každý hráč, ktorý sa ospravedlnil, na to reálne dôvody.

Väčšina z nich je zranených. Vy ste zdravotne v poriadku?
-- Mám nejaké drobné zdravotné problémy, ale tie mi v účasti na šampionáte nezabránia.

Vaša sezóna v NHL sa skončila takmer pred dvomi týždňami. Udržiavali ste sa vo forme?
-- Snažil som sa trénovať. Posledné dni som však nebol na ľade, tak sa teším na prvý tréning. Po sezóne som oddychoval, pretože bola náročná.

S akým cieľom pôjdete do Moskvy? Máme šancu získať medailu?
-- Každé mužstvo má rovnaké šance uspieť. Samozrejme, chce predviesť kvalitnú hru a dosiahnuť najlepšie výsledky. To je určite aj náš prípad.

Bude tím zložený hlavne z hráčov z európskych líg rovnocenným súperom svetovej špičke?
-- Musíme sa na situáciu pozrieť reálne. Uvidíme, ako sa napokon mužstvo poskladá v záverečnej fáze prípravy a kto z hokejistov, ktorí vypadnú v prvom kole NHL, ešte posilní reprezentačný výber.

Máte za sebou prvú sezónu v drese Bostonu Bruins. Vaše mužstvo nebolo úspešné a aj vy ste mali nepriaznivú štatistiku (22 mínusových bodov). Čo bol hlavný dôvod?
-- Bol som na ľade častejšie, keď sme góly dostávali ako dávali. Bol som príliš vyťažený, hrával som aj oslabenia, aj presilovky.

Cítili ste ako kapitán tímu zodpovednosť za nevydarenú sezónu?
-- Počas celej sezóny sme ako mužstvo hrali veľmi zle. Nesplnili sme hlavný cieľ postúpiť do vyraďovacích bojov NHL. Čiže, ani pre mňa to nebola príliš vydarená sezóna.

Takže ste si prišli spraviť chuť na šampionát?
-- Dá sa to aj tak povedať. Preto dúfam, že uspejeme.

Myslíte si, že by nevydarená sezóna mohla ohroziť vašu pozíciu v tíme "medveďov"?
-- Vedenie klubu bolo napriek všetkému so mnou spokojné, ale, samozrejme, aj u nich prevládal smútok z nevydareného ročníka a vypadnutia už v základnej časti. Myslím si, že mňa sa to nijako nedotkne.

Čiže výmena do iného klubu vám nehrozí?
-- Pokiaľ viem, tak ostávam v Bostone aj naďalej. V budúcej sezóne mám byť hlavnou oporou tímu a okolo mňa chce vedenie budovať nové mužstvo.

Môže vám klub siahnuť na výšku vášho kontraktu (osem miliónov dolárov ročne) a znížiť vašu pozíciu najlepšie plateného obrancu v NHL?
-- Určite nie. V zámorí sa výška kontraktu meniť nedá. Ten je daný počas celej dĺžky jeho trvania.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. máj 2024 13:04