StoryEditor

Začína sa osemfinálová bitka

23.06.2006, 00:00

Argentína -- Mexiko
Málokto asi predpokladal, že Argentína nielenže vyhrá skupinu C, ale aj svojou atraktívnou hrou predbehne svojho odvekého rivala Brazíliu, ktorá nepredvádza také výkony, na aké sú ich priaznivci zvyknutí. Podľa viacerých futbalových odborníkov by sa mala Argentína dostať ďaleko. Najprv však musí zajtra o 21.00 v osemfinále prejsť cez Mexiko. Tréner futbalistov Argentíny Jose Pekerman tvrdí, že Mexiko bude v osemfinále majstrovstiev sveta náročným súperom. "Mexiko vnímam v pozitívnom svetle. Figuruje veľmi vysoko v rebríčku FIFA a vlani hralo výborne na Pohári konfederácií. Tieto úspechy dosiahlo vďaka svojim výkonom. Mexičania majú k dispozícii viacero kvalitných hráčov, aj z technickej stránky sú na vysokej úrovni. Navyše na svetovom šampionáte nie je žiadny duel jednoduchý. Predpokladám však, že to bude dobrý zápas," uviedol Pekerman.

Nemecko -- Švédsko
V ten istý deň bude domácich Nemcov zaujímať len jeden zápas. O 17.00 v Mníchove nastúpia totiž ich miláčikovia proti Švédsku. Zverenci trénera Jürgena Klinsmanna zatvorili ústa všetkým neprajníkom, ktorí tvrdili, že úspechom bude aj to, keď nemeckí reprezentanti vôbec trafia na trávnik. Vyhrali A skupinu bez straty bodu, osemfinále je však už o niečom inom. Rozhodne sa len v jednom zápase a so Švédmi to nebudú mať vôbec jednoduché. Výhoda Švédov je hlavne v tom, že všetci hráči sú v poriadku a zranenia sa im vyhýbajú len minimálne.

Portugalsko -- Holandsko
Ďalším tímom, ktorý si bez problémov zabezpečil prvé miesto z D skupiny, je Portugalsko. V základnej skupine sa im podarilo dosiahnuť všetko, na čo siahli. Luiz Felipe Scolari sa stal trénerským rekordérom futbalovej histórie majstrovstiev sveta, keď dokázal zvíťaziť v desiatich zápasoch v rade. V roku 2002 vyhral všetkých sedem zápasov na lavičke brazílskeho tímu, s ktorým sa na koniec tešil zo zisku majstrovského titulu. Teraz je pred Scolarim obrovská výzva -- vyhrať titul majstra sveta na lavičke dvoch krajín. "Dúfam, že to vyjde. Máme pred finálovým zápasom pred sebou ešte tri kroky a tie nebudú ľahké. Prinajmenšom chceme dosiahnuť štvrťfinále," dáva si cieľ Scolari. Proti Holandsku to však nebudú mať jednoduché, pretože strelci ako Ruud van Nistelrooy, Robben, Babel sa nezmieria s ničím iným ako víťazstvom.

Anglicko -- Ekvádor
Reprezentanti Anglicka narazia na nepríjemného súpera Ekvádor, ktorý skončil v A skupine na druhom mieste. Zverencov trénera Svena-Görana Erikssona mrzí najmä fakt, že v poslednom zápase so Švédmi prišli o útočníka Michaela Owena, ktorý si roztrhol predný krížový väz v pravom kolene. Verí však, že 9. júla si príde pozrieť finále a prebrať medailu: "Turnaj sa síce pre mňa skončil, stále však túžim po medaile na krku. Je zvláštne, že moja rozlúčka s tímom bola možno poslednou príležitosťou hovoriť s trénerom, ktorý mi dal vždy šancu, keď som bol schopný hrať a pre ktorého som strelil toľko gólov. Ale nevzdám sa myšlienky, že ho uvidím 9. júla."

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
02. máj 2024 01:00