StoryEditor

Višňovský zostane "kráľom"

29.01.2007, 23:00
Slovenský hokejový obranca Ľubomír Višňovský aj po skončení práve finišujúceho prestupového obdobia v NHL definitívne zotrvá v Los Angeles Kings. Tréner "kráľov" definitívne vyvrátil všetky špekulácie o možnej výmene najproduktívnejšieho obrancu Los Angeles.

Slovenský hokejový obranca Ľubomír Višňovský aj po skončení práve finišujúceho prestupového obdobia v NHL definitívne zotrvá v Los Angeles Kings. Tréner "kráľov" definitívne vyvrátil všetky špekulácie o možnej výmene najproduktívnejšieho obrancu Los Angeles.

S Višnovským počítajú pri prestavbe

Snahy Edmonton Oilers o získanie šikovného slovenského beka tak boli neúspešné. Los Angeles si Višňovského ponechá napriek tomu, že sa chce zbaviť viacerých hráčov a vybudovať nové mužstvo. Práve slovenský obranca by mal byť základným stavebným kameňom pri pripravovanej prestavbe v Kalifornii. "Višňovský ostane v Los Angeles ešte niekoľko rokov," povedal tréner "kráľov" Marc Crawford. "Ľubo je pre mužstvo kľúčom k úspechu v NHL, je to silný a odolný obranca, môže hrať veľa minút, je skvelý korčuliar, jeho prednosťou je ofenzívna hra a tvrdá strela," dodal Crawford. Višňovský má s Los Angeles ešte rok platnú štvorročnú zmluvu na 8 miliónov dolárov. Odchovanec topoľčianskeho hokeja sa so slovami svojho trénera stotožňuje. "Chcem zostať v Los Angeles. Túžim hrať za Kings, pretože tento tím milujem a verím mu," povedal Višňovský.

Slováci možno vymenia dresy

V zámorí sa však hovorí aj o slovenských hokejistoch. Podľa denníka Toronto Sun možno opustí Washington Capitals Richard Zedník. "Vedenie Capitals sa bude snažiť získať ako náhradu výber v tohtoročnom vstupnom drafte," píše kanadský denník. Záujem je však najmä o útočníka Phoenix Coyotes Ladislava Nagya: "Montreal a New York Rangers už deklarovali svoju snahu o získanie slovenského krídelníka. Phoenix ho však vymení pravdepodobne iba v prípade, že stratí reálnu šancu na postup do play-off. Z Montrealu by mohol opačným smerom putovať Sergej Samsonov," dodával Toronto Sun. V prípade Nagya sa špekuluje aj o spoločnej výmene s Doanom.

Hossa nemá hviezdne maniere
Slovenský hokejový krídelník Marián Hossa urobil počas uplynulého týždňa ďalší významný krok medzi absolútnu špičku NHL, keď počas dallaskej exhibície hviezd žiaril nielen v zápase, ale aj v súťažiach zručnosti. Napriek svojim hokejovým schopnostiam nepatrí Hossa medzi hviezdy, ktoré sa objavujú na prvých stránkach novín, a fanúšikovia sa s ním nestretávajú na každom billboarde. "Hossa je skutočne dobrý v umení zmiznúť a následne nečakane sa objaviť. Je priam opakom svojho spoluhráča z Atlanty Iľju Kovaľčuka, ktorý nastupuje vždy na ľad skutočne vo veľkom štýle," povedal pre The News Journal veterán Brendan Shanahan a pokračoval: "Určite vám neujde, že Kovaľčuk prichádza. Hossa naopak splynie s ostatnými a potom na ľade exploduje."

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
02. máj 2024 03:05