StoryEditor

Top 10 momentov sezóny

31.05.2007, 00:00

1. Vladimír Wänke, a jeho zatknutie ako generálneho sekretára zväzu a druhého muža v slovenskom futbale. Polícia ho zadržala začiatkom marca pri preberaní 10-tisícového úplatku v jeho kancelárii. Neskôr sa objavili aj ďalšie obvinenia jeho osoby v súvislosti s korupciou.

2. Superprestup dvojice hráčov Senca Ľubomíra Michalíka a Zoltána Harsányiho začiatkom roka. Manažér a tréner Senca Jozef Valovič ich dokázal predať do anglického klubu Premier league, Bolton Wanderers.

3. Nedomyslený systém najvyššej súťaže, v ktorom sa po jesennej časti utvorila osemčlenná skupina bojujúca o titul. Od začiatku jari bolo jasné, že o majstrovi sa rozhodne medzi Žilinou a Artmediou. Ostatné tímy nemali o čo hrať.

4. Nevydarené predstavenie klubov na medzinárodnej scéne. Ružomberok, Artmedia i Spartak Trnava skončili svoje účinkovanie ešte v kvalifikačných kolách.

5. Úspešný návrat bývalých majstrov Slovenska, Slovana Bratislava a Košíc, do najvyššej súťaže. Slovan si dokonca tretím miestom zabezpečil účasť v letnom európskom pohári Intertoto.

6. Návrat požičaných hráčov do Artmedie. Na hosťovaní v Rusku neuspeli dvaja Branislavovia, Fodrek a Obžera. Z anglického West Bromwich Albion sa vrátil Ján Kozák a z druholigového nemeckého Kaiserslauternu Balász Borbély.

7. Príchod českého trénera Pavla Vrbu do Žiliny, ktorú doviedol k majstrovskému titulu už tri kolá pred koncom súťaže.

8. Dve tváre majiteľa klubu Eldus Močenok Stanislava Szabóa. Prejavil snahu očistiť slovenský futbal od korupcie a vďaka jeho úplatku bol pristihnutý generálny sekretár Vladimír Wänke. Na druhej strane v závere sezóny chcel hráčom Močenka strhávať peniaze zo základnej mzdy.

9. Víťazstvo Zlatých Moraviec v Slovenskom pohári po triumfe nad Sencom 4:0, vďaka čomu si zabezpečili účasť v budúcoročnom pohári UEFA.

10. Na konci minulého roka skončil Dušan Tittel vo funkcii generálneho sekretára Slovenského futbalového zväzu. Túto úlohu zastával takmer štyri roky.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
29. máj 2024 23:14