StoryEditor

Prekvapenia pokračujú. Poprad vyhral na Slovane

28.02.2007, 23:00
O prekvapujúce výsledky v úvodných zápasoch vyraďovacej časti hokejovej extraligy nie je núdza. O ďaľšie sa na domácom ľade postarali hokejisti Slovana, ktorý nestačili na veľmi dobre hrajúci Poprad a podľahli mu 1:4.

O prekvapujúce výsledky v úvodných zápasoch vyraďovacej časti hokejovej extraligy nie je núdza. O ďalšie sa na domácom ľade postarali hokejisti Slovana, ktorí nestačili na veľmi dobre hrajúci Poprad a podľahli mu 1:4.
Tréner Popradu František Hossa veľmi dobre pripravil svoj tím na tento zápas, keď sa zameral najmä na defenzívu, a výborným napádaním znemožňoval rozvíjať útočné akcie domáceho Slovana. Neúspešnú premiéru tak zažil v zápasoch play-off ako hlavný tréner bývalý hráč domáceho tímu Zdeno Cíger.
Obe mužstvá si v prvej časti hry vytvorili dostatok príležitostí, ale brankári žiadnu zo šancí nepustili za svoj chrbát. Gólov sa takmer 5-tisíc divákov v hľadisku dočkalo v druhej tretine. Skóre duelu otvoril z trestného strieľania domáci hráč Marek Uram. Aktívna hra sa Popradu vyplatila a vyústila k vyrovnávajúcemu gólu Vladimíra Kubusa. Tromi gólmi v priebehu piatich minút tretej tretiny však Poprad prekvapujúco otočil vývoj zápasu vo svoj prospech a tešil sa napokon z víťazstva 4:1.
Tréner domácich neskrýval po zápase sklamanie. "Nemohli sme sa dostať do tlaku, strácali sme puky na modrej čiare. Popradčania využili každú väčšiu príležitosť. Zajtra musíme zvíťaziť," povedal po stretnutí Cíger.

Slovan -- Poprad 1:4 (0:0, 1:1, 0:3)
Stav série: 0:1
Góly: 27´ Uram 1:0, 33´ Kubus 1:1, 47´ Cipulis 1:2, 48´ Piatak 1:3, 52´ Kubus 1:4
Diváci: 4 759

Kľúčový moment:
Priniesla ho až záverečná tretina, keď sa podarilo dostať v 47. minúte hosťujúcemu Popradu prvýkrát do vedenia v zápase. Presný zásah zaznamenal Martins Cipulis. Hostia nechceli o vedenie v zápase prísť, a prekvapujúco sa im podarilo o 107 sekúnd ešte zvýšiť náskok v zápase, keď na 3:1 strieľal gól Erik Piatak. Trojgólový uragán v priebehu piatich minút poslednej tretiny zavŕšil v 52. minúte najlepší hráč zápasu Vladimír Kubus. Bol to už jeho druhý gól v tomto zápase.

Trenčín -- Martin 3:2 (2:1, 1:1, 0:0)
Stav série: 1:0
Góly: 6´ Koložváry 0:1, 6´ Melichárek 1:1, 12´ Melichárek 2:1, 30´ Heš 3:1, 33´ Török 3:2
Diváci: 5 450

Kľúčový moment:
Odohral sa v prostrednej časti hry. Domáci Trenčín sa zásluhou Jiřího Heša dostal v 30. minúte zápasu do dvojgólového vedenia v zápase. Po necelých troch minútach sa síce ešte podarilo hosťujúcemu Martinu znížiť, keď v 33. minúte zaznamenal presný zásah Jaroslav Török. To bol aj posledný gól v zápase, nakoľko v tretej tretine sa už ani jednému mužstvu nepodarilo skórovať. Najväčšiu zásluhu na úvodnom víťazstve v sérii má trenčiansky útočník Tibor Melichárek, autor dvoch presných zásahov v stretnutí.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
06. máj 2024 13:09