StoryEditor

Dubnica v Turecku s oslabeným kádrom

01.07.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR
Hrať nemôže čerstvo zranený útočník Peter Kiška, ďalší krídelník Pavol Straka s obrancom Petrom Pekárikom už ukončili hosťovanie a vrátili sa do MŠK Žilina. Dubnica vyradila v úvodnom kole maďarský Vasas Budapešť ešte s Kiškom, Strakom aj Pekárikom v základnej zostave.

Futbalisti ZTS Dubnica odcestujú dnes do Turecka, kde v sobotu o 20.30 hod. zohrajú úvodný zápas 2. kola UEFA Intertoto Cupu proti domácemu BB Ankaraspor. Tréner Ľubomír Nosický už počíta aj so skúseným Róbertom Novákom, ktorý prišiel z majstrovskej Artmedie, avšak narýchlo musí vyriešiť vzniknuté problémy so zložením útoku.
Hrať nemôže čerstvo zranený útočník Peter Kiška, ďalší krídelník Pavol Straka s obrancom Petrom Pekárikom už ukončili hosťovanie a vrátili sa do MŠK Žilina. Dubnica vyradila v úvodnom kole maďarský Vasas Budapešť ešte s Kiškom, Strakom aj Pekárikom v základnej zostave. "Dlhodobo zranení sú Špendla s Adamikom. Po nedeľňajšom zápase s Vasasom je zranený aj Kiška, ktorý má problémy s členkom. Má poškodené väzivo, takže je vyradený z hry na dlhší čas. Držík po operácii už hral v odvete s Vasasom, ale ešte sme oslabení o Straku a Pekárika, ktorí sa vracajú do Žiliny," informoval bývalý hráč Dubnice Nosický, ktorý v lete prevzal kormidlo po Jozefovi Jankechovi. "Medzi zranenými je ešte Filo, ktorý má nakopnutý priehlavok. Mimo hry je aj Sokol, ktorý má črevnú virózu s horúčkami," ozrejmil Nosický, pre ktorého je Ankaraspor skôr neznámou. "Máme k dispozícií aj videokazetu, ale za odborníka na hru Ankarasporu sa nepovažujem. Je to pre nás určite neznámejší súper, ako napríklad Liberec," dodal Nosický.
Dubnica hrala Intertoto cup aj v minulej sezóne. Jej púť vtedy v druhom kole ukončil favorizovaný Slovan Liberec, ktorý zvíťazil v Dubnici 2:1 a doma 5:0. "Podľa mňa má Liberec väčšie skúsenosti ako Ankaraspor. Predsa len hral v Pohári UEFA, avšak až samotný zápas ukáže, či je Ankaraspor kvalitnejší súper," pripomenul športový riaditeľ Peter Gergely.
Ankaraspor, vďaka vyrovnaným výkonom doma i na ihrisku súperov skončil v uplynulej sezóne v tureckej lige na siedmom mieste. V kádri Ankarsporu pre minulú sezónu figurovali aj maďarský legionár Balazs Molnár, srbský brankár Dragoslav Jevrič a trojlístok brazílskych posíl vrátane 17-gólového Jabu (Silvinio Joao de Carvalho), ktorý svojho času obliekal dres Cruzeira.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
01. máj 2024 07:34