StoryEditor

Divácky hokejový rekord

15.01.2007, 23:00
Autor:
SITASITA
Stretnutie najvyššej švajčiarskej hokejovej súťaže Langnau -- Bern (2:5) navštívilo rekordných 30 076 divákov, čo je európsky ligový rekord.

Stretnutie najvyššej švajčiarskej hokejovej súťaže Langnau -- Bern (2:5) navštívilo 30 076 divákov, čo je európsky ligový rekord. Nedeľňajšie regionálne tatzenské derby, ktoré bolo jubilejným stým, sa hralo na futbalovom Stade de Suisse v Berne. Na trávnatej ploche vyrástlo s pomocou špeciálnych technológií hokejové ihrisko. Duel sa hral vo fantastickej atmosfére. Organizátori z Langnau údajne na zápase pod otvoreným nebom zarobili vyše 300-tisíc švajčiarskych frankov.
Pre nikoho z aktérov nebol napokon výsledok až taký dôležitý, aj keď sa hralo o ligové body. "Bola to skvelá propagácia hokeja. Získali sme síce tri body za víťazstvo, ale už pred zápasom som hráčom povedal, nech si stretnutie bez ohľadu na výsledok užijú. Už to totiž asi nikdy v živote nezažijú a na dnešný podvečer budú mať dlho skvelé spomienky," povedal tréner Bernu John van Boxmeer. "Neskutočné a unikátne predstavenie. Tu sa hralo síce o body, ale atmosféra bola skvelá a oveľa dôležitejšie bolo niečo úplne iné," vyhlásil Claudio Neff, autor oboch gólov domáceho tímu.
Švajčiari v nedeľu takmer o 7-tisíc návštevníkov prekonali doterajší európsky rekord na hokejovom ligovom zápase (23 192 divákov), ktorý držali švédske kluby Frölunda a Djurgaarden z 8. novembra 1962, keď sa hralo na známom štadióne Ullevi v Göteborgu.
Posledný zápas pod otvoreným nebom v niektorej z významných súťaží sa hral 22. novembra 2003, keď v NHL proti sebe nastúpili pred 57 167 divákmi Edmonton a Montreal.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. máj 2024 20:31