StoryEditor

Ľubomír Višňovský: Tento rok som nereprezentoval, nebudem najlepší

03.08.2006, 00:00
Slovenská hviezda Ľubomír Višňovský sa už od pondelka naplno venuje tréningom na ľade hokejového Slovana. Spoločne s Mirom Šatanom sa snažia čo najlepšie pripraviť na kanadsko - americkú NHL, ktorá začne už o dva mesiace.
Slovenská hviezda Ľubomír Višňovský sa už od pondelka naplno venuje tréningom na ľade hokejového Slovana. Spoločne s Mirom Šatanom sa snažia čo najlepšie pripraviť na kanadsko - americkú NHL, ktorá začne už o dva mesiace. V drese Los Angeles Kings odohral päť sezón, navyše v tej novej už bude v drese "kráľov" jediným Slovákom.

Po slovensky sa už v kabíne Los Angeles nedohovoríte, pretože ste tam zostali jediným Slovákom.
- Je to pre mňa smutné. Po odchode Pala Demitru som zostal v klube sám z našich hokejistov, ani žiadny český hráč nie je v tíme. Dúfam, že niekoho z našich vymenia a príde hrať za Los Angeles. Nikdy neviete, možno aj ja zmením klub a opäť budem hrávať s niektorým z našich hokejistov.

Ako vidíte šance "kráľov" v budúcej sezóne?
- Mužstvo sa pred sezónou posilnilo hlavne v obrane. V porovnaní s minulou sezónou to však bude zhruba kvalitatívne rovnaké mužstvo. Dúfam však, že tentoraz sa do bojov o Stanleyho pohár prepracujeme. Minulú sezónu sme začali dobre, lenže potom nás sužovali zranenia a naše výkony mali klesajúcu tendenciu.

V LA ste už odohrali päť sezón, nechceli by ste si vyskúšať iný klub?
- Bohužiaľ, to neviem ovplyvniť. Hlavné slovo v prestupoch majú manažéri, čiže vlastne to ide mimo mňa. Ak by však prišla zaujímavá ponuka, určite budem nad ňou uvažovať.

Podarilo sa vám nájsť aspoň pár dní na oddych?
- Zatiaľ som veľmi neoddychoval, sústredil som sa na individuálny tréning. Ale chystám sa s priateľkou na dovolenku k moru aspoň na pár dní trochu relaxovať.

Minulý rok ste vyhrali anketu o najlepšieho hokejistu Zlatý puk. Mohlo by to vyjsť znovu?
- Myslím si, že teraz nie. Vôbec s tým nerátam. Nebol som na majstrovstvách sveta. Aj keď táto sezóna bola pre mňa jedna z najlepších v NHL, akú som zažil, ale to že som nereprezentoval našu krajinu bude asi rozhodujúce.

Novým trénerom našej reprezentácie je Július Šupler, ako vy vnímate jeho nástup ?
- Július je veľmi skúsený tréner, ktorý už čo - to dosiahol na medzinárodnej scéne. Ja som stále ochotný reprezentovať Slovensko, takže všetko závisí od neho. Nechcem však vysedávať na lavičke náhradníkov a čakať na svoju šancu. Predsa len už nemám dvadsať rokov. To však neznamená, že očakávam okamžitú pozvánku do reprezentácie, pretože ak nebudem podávať kvalitné výkony, tak šancu dostanú iný hráči.

Slovanu sa v minulej sezóne vôbec nedarilo, ako sa vám pozdáva súčasný káder ?
- Som rád, že môžem trénovať so slovanistami. Začali s prípravou na ľade o týždeň skôr ako ja. Myslím si, že zatiaľ sa ukazujú vo veľmi dobrom svetle. Po neúspešnej sezóne nastali viaceré zmeny v mužstve. Prišli výrazné posily, tak dúfam, že Slovan sa v nadchádzajúcom ročníku vráti na najvyššie priečky v súťaži.
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
06. máj 2024 18:48