StoryEditor

Ohlasy médií

17.11.2005, 23:00
Autor:
TASRTASR

Reuters: Španielsko si z baráže bezpečne zaistilo postup na majstrovstvá sveta. Sobotňajšie víťazstvo 5:1 z Madridu urobilo z odvety v Bratislave v podstate formalitu. Napriek tomu v prvom polčase Španieli kontrolovali hru, Slováci brankára Casillasa neohrozili. Iskierku nádeje domácim vykresal Hološko, no v 71. minúte ju zhasil Villa.
DPA: Slovensko potrebovalo zázrak, aby zvrátilo prehru 1:5 z prvého zápasu. Ten sa však nekonal, Španieli postúpili na ôsmy svetový šampionát v rade a pokračujú v sérii bez prehry pod taktovkou trénera Aragonesa.
uefa.com: Španieli v prechádzkovom tempe z baráže až na finálový turnaj. David Villa strelil svoj premiérový gól a pre Španielov tak dal gólovú poistku na ceste do Nemecka.
AS (Šp.): Španielsko sa bez veľkého luxusu napokon kvalifikovalo na MS do Nemecka a nebude chýbať ani 9. decembra na žrebe v Lipsku. Slováci majú radi ľadový hokej, avšak na futbalový šampionát sa neprebojovali. Naopak, Španieli v daždi doplávali až do Nemecka. Remíza 1:1 nás však vrátila k nepresvedčivým výsledkom v kvalifikácii a vysoká výhra 5:1 na štadióne Vicente Calderóna pôsobí ako optický klam.
Marca (Šp.): Španielsko nabralo v Bratislave definitívne smer do Nemecka. V podstate to bolo známe už pred štyrmi dňami. Po nevydarenej fáze v kvalifikácii nasmeroval Luis Aragones futbalistov Španielska späť na správnu cestu. V poslednom zápase so Slovenskom už išlo len o kozmetickú úpravu. Tréner Aragones zostáva na lavičke naďalej bez prehry, ale tentoraz sa víťazstva v Bratislave nedočkal.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
04. máj 2024 08:03