StoryEditor

Žltá ponorka sa potopila

27.04.2006, 00:00
Prvým finalistom futbalovej Ligy majstrov sa stal Arsenal Londýn, pre ktorý je to najväčší úspech v histórii tejto súťaže. V odvetnom semifinálovom dueli dokázal v utorok večer na štadióne El Madrigal proti najväčšiemu prekvapeniu aktuálneho ročníka španielskemu FC Villarreal uhrať bezgólovú remízu. Keďže z prvého zápasu na Highbury si priniesol jednogólový náskok, môže si už baliť kufre na finále do Paríža (v stredu 17. mája).

Prvým finalistom futbalovej Ligy majstrov sa stal Arsenal Londýn, pre ktorý je to najväčší úspech v histórii tejto súťaže. V odvetnom semifinálovom dueli dokázali v utorok večer na štadióne El Madrigal proti najväčšiemu prekvapeniu aktuálneho ročníka španielskemu FC Villarreal uhrať bezgólovú remízu. Keďže z prvého zápasu na Highbury si priniesli jednogólový náskok, môžu si už baliť kufre na finále do Paríža (v stredu 17. mája). Klubovú pokladnicu čaká ďalší príjem. Zdolaný finalista totiž dostane od UEFA 3 901 145 eur, aktuálny víťaz Ligy majstrov potom 6 5001 909 eur.
Zverenci francúzskeho trénera Arsena Wengera navyše už desiaty zápas v rade v LM nedostali gól a poslali tak navštívenku svojmu finálovému súperovi, ktorý vzišiel včera večer z dvojice FC Barcelona -- AC Miláno.
Pred viac ako 20-tisícovou kulisou sa hráči "žltej ponorky" do svojho súpera od začiatku zahryzli. Najväčšia šanca na strelenie vytúženého presného zásahu a vynútenie si aspoň predĺženia sa Villarrealu naskytla minútu pred uplynutím riadneho hracieho času, keď hlavný arbiter nariadil pokutový kop po zákroku Clichyho na striedajúceho Josého Mariho. Nervy drásajúci mikrosúboj Lehmann -- Riquelme vyznel napokon pre nemeckého brankára, ktorý vystihol smer zle kopnutej strely tvorcu hry španielskeho tímu a stal sa tak hrdinom londýnskeho klubu.
Na margo nepremeneného pokutového kopu domáci tréner Manuel Luis Pellegrini dodal: "Všetci by sme si mali predstaviť, aké bolo ťažké zobrať na seba tú obrovskú zodpovednosť. Riquelme sa na to podujal, no, žiaľ, nevyšlo to."

LIGA MAJSTROV
Semifinále, odveta: FC Villarreal -- Arsenal Londýn 0:0,
prvý zápas 0:1 -- do finále postúpil Arsenal.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
06. máj 2024 07:37