StoryEditor

MS V HOKEJI

29.04.2005, 00:00

TELEVÍZNY SIGNÁL z MS bude prenášať 32 medzinárodných spoločností do 167 kanálov sveta. Píšucich novinárov sa akreditovalo takmer 450, k tomu vyše 150 fotoreportérov. Najviac zástupcov printových médií je prirodzene z Rakúska (121), podľa informácií rakúskej tlačovej agentúry APA nasleduje Nemecko so 71 novinármi. (TASR)
POČAS svetového šampionátu sa rozhodne o organizátorovi MS 2010, o ktorý sa uchádza aj Slovensko. Súperom krajiny majstrov sveta bude Bielorusko, Nemecko a Švédsko. Voľba je na programe v sobotu 14. mája. Budúcoročný šampionát usporiadajú v Rige, rok 2007 patrí Rusku (Moskva, Petrohrad), nasledujúci rok Kanade (Quebéc, Halifax) a v roku 2009 sa hokejový svet zíde vo švajčiarskych mestách Zürich a Bern. (TASR)
RAKÚSKYM organizátorom iba pár hodín pred jeho otvorením hrozí závažný problém. Počas stredajšieho prípravného zápasu Rakúsko -- Švajčiarsko (0:1) sa na ľade viedenskej Stadthalle vytvárali trhliny obrovských rozmerov, ktoré nakoniec viedli k prerušeniu a nedohratiu duelu. Vo vynovenej hale okamžite začali s rekonštrukciou plochy a chladiaceho systému. Podľa šéfa organizačného výboru MS Dietra Kalta by malo do otvorenia MS všetko v poriadku. (TASR)
V DEŇ OTVORENIA majstrovstiev sveta predstavia rakúski organizátori svetu knihu s názvom The Game, ktorej ústrednou postavou je slovenský reprezentačný útočník Pavol Demitra. Autorkou diela je kapitánka rakúskeho ženského národného tímu Miriam Sadlonová. Cieľom knihy je sprístupniť čitateľom kúzlo najrýchlejšej kolektívnej hry na svete. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
06. máj 2024 10:37