StoryEditor

Trnavské futbalové povstanie pokračuje

30.08.2005, 00:00
Trnava naďalej valcuje konkurenciu. Vo víkendovom 7. kole futbalovej Corgoň ligy zaznamenali zverenci trénera Jozefa Adamca už svoje šieste víťazstvo, keď tentoraz nedali šancu nováčikovi z Nitry (2:0). Zápas sa hral pred najväčšou návštevou kola. Vynikajúce výsledky Adamcovho tímu doslova pobláznili Trnavu, veď na štadión Antona Malatinského si našlo cestu vyše 16-tisíc divákov. Opäť sa potvrdil fakt, že pred dobrou diváckou kulisou sa takmer vždy hrá aj dobrý futbal. Do gólových príležitostí sa najprv dostali hostia, no Szorád nastrelil len spojnicu bránky a Grajciarovu strelu vyboxoval Lipčák. Potom však prehovorili domáci. V 36. minúte poslal centrovanú loptu Kriss hlavou ponad nitrianskych stopérov, za ktorých si zabehol Kožuch a krížnou strelou k ľavej žrdi prekonal Seneckého. V 73. minúte sa rozhodlo definitívne po prieniku striedajúceho Filipa, keď lopta prešla k neobsadenému Ďurišovi a ten strelou k pravej žrdi prekonal Seneckého. Trnava tak o ďalší bod zvýšila svoj náskok na čele tabuľky, ktorý je teraz už šesťbodový.

Trnava naďalej valcuje konkurenciu. Vo víkendovom 7. kole futbalovej Corgoň ligy zaznamenali zverenci trénera Jozefa Adamca už svoje šieste víťazstvo, keď tentoraz nedali šancu nováčikovi z Nitry (2:0). Zápas sa hral pred najväčšou návštevou kola. Vynikajúce výsledky Adamcovho tímu doslova pobláznili Trnavu, veď na štadión Antona Malatinského si našlo cestu vyše 16-tisíc divákov. Opäť sa potvrdil fakt, že pred dobrou diváckou kulisou sa takmer vždy hrá dobrý futbal. Do gólových príležitostí sa najprv dostali hostia, no Szorád nastrelil len spojnicu bránky a Grajciarovu strelu vyboxoval Lipčák. Potom však prehovorili domáci. V 36. minúte poslal centrovanú loptu Kriss hlavou ponad nitrianskych stopérov, za ktorých si zabehol Kožuch a krížnou strelou k ľavej žrdi prekonal Seneckého. V 73. minúte sa rozhodlo definitívne po prieniku striedajúceho Filipa, keď lopta prešla k neobsadenému Ďurišovi a ten strelou k pravej žrdi prekonal Seneckého. Trnava tak o ďalší bod zvýšila svoj náskok na čele tabuľky, ktorý je teraz už šesťbodový.
Majster sklamal
Na ďalších miestach ligovej tabuľky prišlo k viacerým zmenám. Na druhú priečku sa prepracovala Banská Bystrica, ktorá v šlágri kola zdolala Artmediu Bratislava 3:0. Čerstvý účastník hlavnej fázy Ligy majstrov nenastúpil na Štiavničkách v najsilnejšom zložení, no napriek tomu je prehra rozdielom troch gólov prekvapujúca. "Chcel by som oficiálne pogratulovať Artmedii, jej úspech v Lige majstrov je veľmi dôležitý pre slovenský futbal a docení sa až neskôr. Z tohto zápasu som mal obrovské obavy, 48 hodín po pohárovom stretnutí, to zažilo mužstvo prvý raz. Vedel som, že hostia mali o dva dni viac oddychu, no zasa mali dôvod na oslavy a mohli byť tiež z toho unavení. Prvých desať minút sa aj naplnili moje predtuchy, pomaly sme sa rozbiehali, no prvý raz v tejto sezóne hráči nečakali, čo bude hrať súper, nedávali mu priestor, a preto som cez polčas len zdôrazňoval, že hrajte to, čo hráte. Semeníkovým gólom sa všetko zlomilo. Za neuznaný gól Pečovského vraj z ofsajdu dám ruku do ohňa, že bol regulárny, strelili sme teda až štyri góly. Som hrdý na tento výkon, klobúk dole," tešil sa po zápase tréner domácich Václav Daněk. Naopak, obrovské sklamanie zavládlo v tábore hostí. "Bystrica vyhrala zaslúžene, my sme podali zlý výkon, 3:0 hovorí za všetko, gratulujem domácim. Asi moji hráči veľa oslavovali, neviem si to vysvetliť, rozoberieme si to doma. Bol to laxný výkon, Bystrica hrala tvrdšie, agresívnejšie, síce na hranici únosnosti, no my vyložene zle, Burák a Kotula s takým výkonom, ktorý nemá nič spoločné ani s okresnou súťažou. Debnár a Halenár sú zranení, Čobej dostal voľno, bol unavený, preto nehrali. Nerobím z prehry nejakú tragédiu, čakal som slabší výkon, ťažko motivovať hneď po pohári hráčov do ligového zápasu. O Dukle som zasa vedel, že sa bude chcieť rehabilitovať za pohár. Prehrať môžete, ale nie po takomto výkone, vedel som, že prídu pozorovatelia z klubov v Lige majstrov, takýmto výkonom sme im nahrali na smeč. Určite nejaké postihy budú, to si však nechám na kabínu." Artmedia v tabuľke klesla z druhého miesta na piate.
Žilina zvíťazila bez Peczeho
Po vypadnutí z Pohára UEFA sa vedenie Žiliny rozhodlo odvolať z funkcie hlavného trénera Karola Peczeho. Rozhodlo sa tak deň po tom, čo jeho zverencov vyradila Austria Viedeň. Poverený vedením A-mužstva v nedeľňajšom zápase s Trenčínom bol jeho doterajší asistent Milan Nemec. Pod jeho vedením zvíťazili futbalisti trojnásobného slovenského majstra v Trenčíne 1:0 gólom Bartoša a postúpili v tabuľke na tretie miesto. Rovnaký počet bodov má aj štvrtý Ružomberok. Liptáci zvíťazili rovnakým pomerom nad Dubnicou, keď o jediný gól sa postaral český kanonier Nezmar. Jediná remíza kola sa zrodila na Pasienkoch. Bratislavský Inter po prvý raz v sezóne na domácom trávniku nebodoval naplno. V zápase s Púchovom sa síce domáci ujali vedenia zásluhou pohotovej strely Brezíka, no po peknej akcii hostí zabezpečil Hricko cenný bod pre posledný tím ligovej tabuľky. Ďalšie kolo je na programe až po reprezentačnej prestávke.

CORGOŇ LIGA
Výsledky 7. kola: Trnava -- Nitra 2:0 (1:0),
góly: 36 Kožuch, 73. Ďuriš, B. Bystrica -- Artmedia Bratislava 3:0 (0:0), góly: 49. a 58. Semeník, 87. Bažík, Inter -- Púchov 1:1 (0:0), góly: 60. Brezík - 75. Hricko, Ružomberok -- Dubnica 1:0 (1:0), gól: 23. Nezmar, Trenčín -- Žilina 0:1 (0:0), gól: 68. Bartoš.
Program 8. kola, sobota 10. septembra: Dubnica -- Nitra, Púchov -- Trnava, Ružomberok -- B. Bystrica (všetky 16. hod.), Žilina -- Inter (19.30), nedeľa 11. septembra: Artmedia -- Trenčín (10.30)

1. Trnava 7 6 0 1 11:1 18
2. B. Bystrica 7 4 0 3 11:6 12
3. Žilina 7 4 0 3 14:10 12
4. Ružomberok 7 4 0 3 9:6 12
5. Inter 7 3 2 2 7:7 11
6. Artmedia 7 3 1 3 8:10 10
7. Nitra 7 3 0 4 9:11 9
8. Trenčín 7 2 1 4 6:8 7
9. Dubnica 7 1 3 3 6:11 6
10. Púchov 7 1 1 5 5:16 4

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. máj 2024 03:42