StoryEditor

Johnson pozná vinníka

28.09.2006, 00:00
Autor:
SITASITA
Jeden z najväčších dopingových hriešnikov atletickej histórie kanadský šprintér Ben Johnson znova čerí vodu nepodloženými vyhláseniami. Podľa agentúry AFP povedal, že bol obeťou sprisahania, keď mal pozitívny výsledok testu na OH 1988 v Soule.

MONTREAL -- Jeden z najväčších dopingových hriešnikov atletickej histórie kanadský šprintér Ben Johnson znova čerí vodu nepodloženými vyhláseniami. Podľa agentúry AFP povedal, že bol obeťou sprisahania, keď mal pozitívny výsledok testu na OH 1988 v Soule. Tiež uviedol, že pravda o jeho kauze sa čoskoro ukáže.
"V Soule by som nemal pozitívny test, keby mi niečo nedal jeden chlapík. Vzorka bola moja, ale to, čo som mal v sebe, nebolo z môjho tela. Teraz už viem, kto to bol, ale ešte to nemôžem povedať," vyjadril sa tajuplne. V roku 1988 musel vrátiť zlatú medailu a po druhom pozitívnom teste v roku 1993 ho doživotne diskvalifikovali. Na základe jeho vlastného priznania v procese vyšetrovania zrušili všetky jeho výkony. Ben Johnson sa v minulosti venoval fyzickej príprave napríklad Diega Maradonu alebo syna líbyjského vodcu Muamara Kaddafího.
SITA

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
17. máj 2024 16:16