StoryEditor

Poprad na ľade aj s Bondrom

21.07.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR
Prvý raz v príprave pred novou sezónou včera vykorčuľovali na ľad hokejisti HK ŠKP Tatravagónka Poprad. Trénerovi Ladislavovi Svozilovi, ktorý prišiel do tímu v priebehu vlaňajšej sezóny, sa do nej hlásilo 26 hráčov.

Prvý raz v príprave pred novou sezónou včera vykorčuľovali na ľad hokejisti HK ŠKP Tatravagónka Poprad. Trénerovi Ladislavovi Svozilovi, ktorý prišiel do tímu v priebehu vlaňajšej sezóny, sa do nej hlásilo 26 hráčov. Po vlaňajšej sezóne nastalo v tíme niekoľko zmien. Odišli z neho skúsený Miroslav Ihnačák, ďalej Štolc, Tomas, Jabrocký, Jurínyi. Naopak, do mužstva sa po úspešnom pôsobení v Košiciach vrátil odchovanec Kroták, ďalej prišli Kumstát, Vorobel, Pavol a Michal Segľovci a Jasovský. Na ľade sa s nimi budú pripravovať aj obranca Radoslav Suchý a útočník Peter Bondra. "Vedenie chce, aby sme po základnej časti skončili do štvrtého miesta. Sú to vysoké ciele, samozrejme, že sa ich budeme snažiť naplniť. V porovnaní s predchádzajúcou sezónou sa zdá mužstvo pomerne stabilizované," uviedol Svozil. Už vlani sa s nástupom nového vedenia i sponzora do popradského hokeja spomínali vyššie ciele, no príliš sa nenaplnili. Najmä úvod sezóny Popradčania nezachytili, po zlepšenom závere sa posunuli na siedme miesto. V play-off narazili na neskoršieho majstra Slovan a po sérii 1:4 na zápasy sa sezóna pre nich skončila. V rámci tejto časti prípravy zohrajú hokejisti Popradu 12 prípravných zápasov, do ktorých spadá aj kvalitne obsadený turnaj o Tatranský pohár (24. - 27. augusta).
S úvodným tréningom na ľade ZŠ na Kavečianskej ceste začali prípravu aj extraligoví hokejisti HC Košice. Na ľade sa objavilo 26 hráčov, chýbal jedine nádejný Tomáš Marcinko, ktorý je na sústredení reprezentačnej osemnástky. "Naša príprava na novú sezónu zatiaľ prebieha bez problémov vrátane sústredenia na Krku, ktoré splnilo naše očakávania. V pláne máme odohrať 15 prípravných stretnutí, v tom sú aj dva turnaje - Rona cup v Trenčíne a Tatranský pohár v Poprade. Zloženie kádra na extraligu bude známe zhruba týždeň pred jej štartom," povedal tréner Košičanov Dušan Gregor a pokračoval: "O cieľoch na nový ročník by som zatiaľ nerád hovoril, sú určite vysoké a aj preto sme sa snažili vhodne doplniť kolektív. Príchody Bombica, Horáčka, Bartoša, Laža a Vostřáka tiež naznačujú, akým smerom sa chceme uberať," dodal Gregor, ktorého zverenci skončili v minulej sezóne po semifinálovej prehre so Zvolenom na štvrtom mieste.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
05. máj 2024 01:22