StoryEditor

Dušan Švento: Využil by som každú ponuku

14.01.2007, 23:00
Slovenský futbalový reprezentant Dušan Švento v rozhovore pre Hospodárske noviny.

Čomu najviac vďačíte za výborné výkony, ktoré ste predvádzali v jesennej časti českej ligy?
- Hlavne som rád, že som zdravý a vyhýbajú sa mi zranenia. A som vďačný aj za podporu, ktorá sa mi dostávala od rodiny a od priateľky a aj športového kolektívu, ktorý som mal okolo seba.

Ktorý spoluhráč vám najviac pomáhal v začiatkoch v Slavii, pri príchode do Prahy?
- Keď som prišiel do Prahy, tak som z mužstva poznal iba Matúša Kozáčika. On mi v začiatkoch najviac pomohol, a potom som postupne spoznal všetkých spoluhráčov.

Trávite so slovenskými spoluhráčmi v tíme - s Matúšom Kozáčikom a Matejom Krajčíkom viac času ako s českými spoluhráčmi?
- Ja som počas našich sústredení na izbe s Matejom Krajčíkom. Väčšinou trávime spolu čas aj mimo futbalového trávnika. Ale aj s českými spoluhráčmi sa normálne stretávame, netvoríme tam žiadnu oddelenú skupinku.

Z ktorého klubového zápasu počas jesennej časti vám v pamäti zostali najkrajšie spomienky?
- Najkrajšie asi je vždy derby so Spartou. Túto jeseň sme ho síce nevyhrali, skončilo sa remízou 0:0. Myslím si, že to bol dobrý zápas, ktorý sa odohral v skvelej atmosfére. Derby je vždy najatraktívnejším zápasom ligy.

Za slovenskú reprezentáciu ste pravidelne nastupovali na ľavej strane zálohy. S ktorým spoluhráčom z národného tímu si najviac na trávniku rozumiete?
- To je ťažko povedať. Ja som odohral len šesť zápasov, síce som ich odohral celé, ale spoluhráčov v reprezentácii len pomaly spoznávam. Dá sa povedať, že si rozumiem so všetkými.

Aká je vaša vysnívaná európska ligová súťaž, kde by ste si vedeli predstaviť svoje účinkovanie niekedy v budúcnosti?
- Chcel by som si zahrať nejakú kvalitnejšiu západnú ligu. Či už by to bolo Francúzsko, Španielsko alebo Taliansko.

Existuje klub z vymenovaných krajín, ktorý sa vám najviac páči?
- Keby mi prišla zaujímavá ponuka napríklad z Francúzska, asi by som si nevyberal a využil by som každú ponuku. Je tam veľa klubov, ktoré sa dajú spomenúť, ale žiadny vysnívaný nemám.

Je v súčasnosti o vás záujem zo strany niektorého konkrétneho klubu?
- Je to všetko v rámci rokovania. Ale o tom vie viac vedenie klubu ako ja. Rieši sa to hlavne cez môjho manažéra. Ja sa dozviem až konkrétnu ponuku, ktorá bude, zatiaľ však žiadna neprišla.

Kto sa stane podľa vás majstrom v českej najvyššej súťaži?
- Dúfam, že by sme to mohli byť my. Teraz to máme dobre rozohrané, tak keď to potiahneme tak dobre ako v jesennej časti, mohlo by sa to podariť. Vpredu je to vyrovnané, Liberec, Sparta a Mladá Boleslav spolu s nami. Určite s týmito súpermi odohráme v jarnej časti veľmi atraktívne súboje.

01 - Modified: 2003-04-22 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Blix o dôveryhodnosti inšpektorov
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
17. máj 2024 15:13