StoryEditor

Mintál sa možno bude sťahovať do Anglicka

19.09.2007, 00:00

Slovenský futbalový reprezentant Marek Mintál možno v zimnom prestupovom období zmení dres. Ofenzívny stredopoliar nemeckého bundesligového klubu Norimberg by sa mohol v januári sťahovať do Southamptonu. 30-ročného rodáka z Bytčice si podľa denníka Daily Express vyhliadol tréner "svätcov" George Burley, ktorý sa Mintála pravdepodobne pokúsi získať začiatkom budúceho roku.
Najlepší kanonier druhej nemeckej ligy v sezóne 2003/2004 a najvyššej súťaže -- bundesligy o rok neskôr, ktorého počas posledných dvoch rokov neustále sužujú zranenia, momentálne nemá stabilné miesto v základnej zostave bavorského klubu, s ktorým vyhral v minulej sezóne Nemecký pohár. S Norimbergom má kapitán slovenskej reprezentácie platný kontrakt až do konca júna 2010, aj keď už v auguste sa špekulovalo o jeho možno odchode. V rakúskych médiách sa vtedy objavili informácie o jeho prestupe do mužstva Red Bull Salzburg, ktorého dres oblieka ďaľší Slovák Vladimír Janočko. Mintálov agent Juraj Vengloš však všetky správy o jeho odchode z Norimbergu odmietol.
Anglický Southampton momentálne pôsobí len v druhej najvyššej anglickej súťaži, po piatich kolách nového ročníka je navyše so ziskom šiestich bodov až devätnásty a zatiaľ tak nenapĺňa predsezónne postupové ambície. Aj kvôli nevydareným výsledkom z úvodu nového ročníka sa tréner George Burley už teraz pozerá, na možný príchod posíl počas zimného prestupového obdobia.
Ak by sa Southamptonu podarilo Mintála získať, bol by to len štvrtý klub v kariére slovenského futbalistu. Náš reprezentant doteraz hrával iba v Novom meste nad Váhom, Žiline a Norimbergu. "Fantóm" ako znie Mintálova prezývka, doteraz nastúpil v drese "bavorského" klubu v 79 stretnutiach, v ktorých strelil 43 gólov. (lm, sita)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
08. máj 2024 22:09