StoryEditor

Danko odstúpil z funkcie

11.10.2007, 00:00

Anton Danko neodolal tlaku a odstúpil z funkcie predsedu i člena komisie rozhodcov. Výkonný výbor Slovenského hokejového zväzu to zobral na vedomie a zároveň potvrdil prezidenta Popradu i primátora mesta v pozícii člena exekutívy slovenského hokeja bez výkonu konkrétnej funkcie.
"Neurobil som to na základe súčasných tlakov pánov Plandoru a Paštinského. Do funkcie som išiel s cieľom odovzdať svoje skúsenosti bývalého medzinárodného rozhodcu. Nechcem si dať pošpiniť svoje meno," povedal Danko.

Ospravedlňuje rozhodcu Jonáka
Doterajšieho predsedu komisie rozhodcov vyzval na odstúpenie predseda nitrianskeho klubu Ján Plandora po nedeľňajšom kontroverznom zápase 12. kola hokejovej extraligy práve s Popradom (4:5). V dueli urobil hlavný arbiter Peter Jonák minimálne dve chyby, ktoré ovplyvnili výsledok stretnutia. Danko zároveň potvrdil, že v rozhodcovskom hnutí sa už nebude angažovať. "Rozhodcov nie je veľa a v extralige rozhodujú len tí najlepší. Boli vždy stredobodom pozornosti a rovnako to bude aj naďalej. Teraz sa to zviezlo aj na mňa. Peter Jonák patrí medzi našich najlepších rozhodcov, ale je iba človekom a pomýlil sa, čo sa stáva," dodal Danko.

Odvetu nechcel
Bývalý hokejový rozhodca patrí medzi veľkých kritikov súčasného riaditeľa riadiaceho orgánu Slovnaft extraligy Vladimíra Paštinského, ktorého však na odchod z funkcie vyzývať nechcel. "Teraz by to zaváňalo odvetou. V Pro-Hokeji sú problémy, čo sa týka výkonov funkcie, a až čas ukáže, že som mal pravdu," uzavrel Anton Danko.
Komisiu rozhodcov minimálne do najbližšieho zasadnutia výkonného výboru (14. novembra) povedie prezident zväzu Juraj Široký, ktorý má predložiť personálne riešenie vzniknutého stavu. "Anton Danko mal moju plnú dôveru, funkciu vykonával svedomito, v súlade s ľudskými a odbornými kvalitami. Som presvedčený o najlepších úmysloch pánov Danka i Jonáka, pomýliť sa môže každý," uviedol Široký.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
09. máj 2024 13:09