StoryEditor

Európa zažila NHL. Slováci sa nestratili

01.10.2007, 00:00
Trio slovenských hokejistov v tíme Los Angeles Kings -- Michal Handzuš, Ľubomír Višňovský a Ladislav Nagy, úspešne vstúpilo do novej sezóny NHL.

V historicky prvom stretnutí profiligy na európskom kontinente zvíťazili "králi" nad obhajcom Stanley Cupu Anaheimom Ducks 4:1 (odvetný duel týchto súperov sa skončil v čase našej uzávierky). Možnosť vidieť zápas NHL na vlastné oči si nenechali ujsť ani stovky slovenských priaznivcov na tribúnach O2 Arény a dávali o sebe vedieť vlajkami, pokrikmi či slovenskými dresmi. "V hľadisku boli fanúšikovia Los Angeles, Anaheimu a Slovenska," pochváli našich priaznivcov na štadióne tréner "kráľov" Marc Crawford.

Vedenie si uctilo Višňovského
Pred stretnutím sa vedenie Los Angeles rozhodovalo o novom kapitánovi tímu. Stal sa ním najlepšie zarábajúci muž v kádri, obranca Rob Blake. Uznania sa však dočkal aj náš obranca a majster sveta z roku 2002 Ľubomír Višňovský, ktorému pridelili na dres asistenčné áčko. "Je to pre mňa veľká pocta. Vedenie ma tým prekvapilo. Vyzerá to, že mi veria a rátajú so mnou. Je to však zodpovednosť," uviedol po zápase Višňovský. V ňom zaznamenal úvodný bod v novej sezóne, keď prihrával na prvý gól stretnutia útočníkovi Michaelovi Cammallerimu. Bývalý hráč Slovana Bratislava patril v stretnutí medzi najvyťaženejších aj najlepších hráčov - na ľade bol pri všetkých štyroch góloch Los Angeles. O triumfe "kráľov" rozhodlo využitie početných výhod. "Boli sme pripravení na vyrovnaný duel. Som rád, že sme využili presilovky a vyhrali," dodal Višňovský.

Handzušov vydarený debut
V minulom roku odohral náš útočník Michal Handzuš v zámorskej NHL iba osem duelov v drese Chicaga Blackhawks. Po takmer ročnej liečbe sa na ľad vrátil a zaznamenal víťazný debut v novom drese, ktorý prikrášlil strelením gólu v poslednej minúte stretnutia po akcii spoluhráča Patricka O#146#Sullivana do prázdnej brány. "Presný zásah bol niečo navyše. O#146#Sullivana odviedol skvelú prácu, bola to jeho akcia," poznamenal Handzuš. Tréner Crawford ho využíval najmä v oslabeniach a pri dôležitých vhadzovaniach, na ktorých mal náš hráč viac ako 50-percentnú úspešnosť. "Momentálne ešte nemám na to, hrať presilové hry. Svoju úlohu v stretnutí som však splnil," povedal Handzuš. Tretí Slovák v mužstve Los Angeles, Ladislav Nagy, sa v stretnutí bodovo nepresadil a do hry sa dostával sporadicky. Vychutnával si však atmosféru v aréne. "Bolo to vynikajúce, že v hľadisku bolo toľko Slovákov. Naše vlajky som vnímal a boli to dobré pocity," vyjadril sa Ladislav Nagy.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
28. apríl 2024 11:14