StoryEditor

NHL má ďalšieho miliardára

06.02.2008, 23:00

Klub zámorskej NHL Edmonton Oilers bude mať nového majiteľa. Vlastníkom kanadského klubu by sa mal stať edmontonský podnikateľ Daryl Katz. Do najkvalitnejšej ligy sveta tak vstúpil ďalší miliardár.

Z farmácie do hokeja
Doterajší vlastníci klubu odsúhlasili predaj stopercentného podielu podnikateľovi vo farmaceutickom priemysle približne za 200 miliónov dolárov (približne štyri a pol miliardy korún). "Vnímam to ako ohromný prejav dôvery, ktorý nám umožní posunúť celý proces až pred guvernérov NHL," skonštatoval Daryl Katz. Kanadský miliardár sľúbil vytvoriť poradný výbor pozostávajúci z ľudí oddaných "olejárom" a bývalých majiteľov, ktorý by mu mal pomôcť pri riadení klubu. "Želám si, aby sme spoločnými silami zrealizovali víziu riadenia, ktoré spojí podnikavého majiteľa s aktívnou a kontinuálne pracujúcou radou," predostrel svoje predstavy Katz. Kanaďan sa taktiež zaviazal prilákať do tímu kvalitných hráčov a vybudovať nový tréningový komplex. Súčasťou podpísanej dohody bola aj záruka zotrvania klubu v Edmontone.

Liga miliardárov
Kanadský podnikateľ tak rozšíril široký zoznam biznismenov, ktorí sa rozhodli investovať v najkvalitnejšej hokejovej súťaži planéty a zaradil sa k najbohatším majiteľom ligy. Poslednými známymi tvárami, ktoré získali klub NHL, boli aktuálny majiteľ Atlanty, mediálny magnát Ted Turner a súčasný vlastník Dallasu, naftársky boss Thomas Hicks.

Najbohatší majitelia v NHL
Meno Klub ktorý vlastní Hodnota majetku
1. Philip Anschutz Los Angeles Kings 7,9 miliardy dolárov
2. William Davidson Tampa Bay Lightining 4,1
3. James Dolan New York Rangers 2,7
4. Stanley Kroenke Colorado Avelanche 2,1
5. Daryl Katz Edmonton Oilers 1,9
(jub, sita)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
11. máj 2024 17:35