StoryEditor

Porážku v NHL nezažili už iba Demitra a spol.

16.10.2007, 00:00
Aj po piatom stretnutí nového ročníka najprestížnejšej hokejovej súťaže sveta, zámorskej NHL, zostáva Minnesota Wild v zostave s trojicou slovenských hráčov jediným mužstvom, ktoré ešte neprehralo. Piaty triumf dosiahla Minnesota, vedená kapitánom Pavlom Demitrom, na ľade obhajcu Stanleyho pohára Anaheimu Ducks kde zvíťazila 2:0. Duo najlepšie platených hráčov "divochov" -- Marián Gáborík a líder tímu Demitra, si v tomto stretnutí nezapísalo do štatistík ani bod. Gáborík vyslal na bránu súpera päť neúspešných streleckých pokusov.

Aj po piatom stretnutí nového ročníka najprestížnejšej hokejovej súťaže sveta, zámorskej NHL, zostáva Minnesota Wild v zostave s trojicou slovenských hráčov jediným mužstvom, ktoré ešte neprehralo. Piaty triumf dosiahla Minnesota, vedená kapitánom Pavlom Demitrom, na ľade obhajcu Stanleyho pohára Anaheimu Ducks, kde zvíťazila 2:0. Duo najlepšie platených hráčov "divochov" -- Marián Gáborík a líder tímu Demitra, si v tomto stretnutí nezapísalo do štatistík ani bod. Gáborík vyslal na bránu súpera päť neúspešných streleckých pokusov.
Na dvojgólovom víťazstve sa asistenciou podieľal tretí Slovák v tíme Branko Radivojevič. Minnesota opäť potvrdila, že v tejto sezóne nestrieľa veľa gólov, ale môže sa spoľahnúť na brankárov. Jednotku Niklasa Bäckströma tentoraz zastúpil náhradník Josh Harding, ktorý zneškodnil všetkých 37 streleckých pokusov domáceho Anaheimu.
Tomu sa v úvode sezóny nedarí, zvíťazil iba v dvoch zo siedmich stretnutí. "Stáva sa to. Mali dlhú sezónu a krátke leto. Som si však istý, že budú bojovať o prvé miesto v našej konferencii," uviedol tréner Minnesoty Jacques Lemaire.
Úplne opačne sa vedie triu Slovákov v Los Angeles Kings. Mužstvo Ľubomíra Višňovského, Ladislava Nagya a Michala Handzuša prehralo už piaty zápas v poradí. Tentoraz na domácom ľade nestačili na Detroit Red Wings, s ktorým prehrali 1:4. Na jediný gól "kráľov" prihrával náš obranca Višňovský.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
03. máj 2024 19:31