StoryEditor

Čech bude pykať za doping

12.01.2012, 23:00

Český futbalový obranca majstra z Plzne David Bystroň sa zmieta v škandále. Podľa informácie Európskej futbalovej únie mal mať pozitívny dopingový test po zápase Ligy majstrov s bieloruským BATE Borisov. To včera potvrdila aj B vzorka z rakúskeho laboratória. Kvôli tomu hrozí českému futbalistovi tvrdý trest. Bez futbalu totiž môže byť až štyri roky.

V lepšom prípade mu hrozí napomenutie. Predpokladá sa však, že si Bystroň napokon nezahrá dva roky. "Informácie zo strany futbalovej únie obsahovali iba toto krátke vyjadrenie, s tým, že podrobná analýza dorazí k nám budúci týždeň," skonštatoval pre portál idnes.cz hovorca českého šampióna Pavel Pillár. Česká strana argumentovala najprv tým, že po zápase v Minsku, ktorý Plzeň vyhrala 1:0, prišlo k manipulácii so vzorkou. Tieto tvrdenia sa však nenaplnili. Plzeň postúpila z tretieho miesta skupiny Ligy majstrov do šestnásťfinále Európskej ligy. Klubu však prípadný postih nehrozí a môže sa tak predstaviť v európskom pohári číslo dva.

Vedenie Plzne na čele s majiteľom Tomášom Paclíkom zatiaľ nechce zaujať žiadne stanovisko. "Najprv si chceme počkať na výsledky disciplinárneho konania a hneď potom sa budeme môcť k celej záležitosti vyjadriť," doplnil hovorca klubu.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
03. máj 2024 16:24