StoryEditor

Chcel titul so Slovanom. Teraz ho Senecký odmietol

02.02.2012, 23:00
Ešte na začiatku tohto týždňa tvrdil, že je Slovan Bratislava pre neho výzvou a že túži po majstrovskom titule, prvom v kariére.

Gólman Štefan Senecký sa vrátil na Slovensko a s tímom slovenského majstra odišiel na sústredenie do Španielska. Teraz je však všetko inak a Senecký napokon na poslednú chvíľu Slovan odmietol.

Dohodol sa totiž na pokračovaní kariéry v Turecku, odkiaľ do tímu „belasých“ najprv prišiel. Bývalý reprezentačný gólman bude pôsobiť v klube najvyššej tureckej súťaže Sivasspor. S týmto klubom podpísal kontrakt na rok a pol. „Štefan dúfal, že sa mu ešte naskytne šanca chytať v tureckej lige, kde už pôsobil v Ankaraspore aj Ankaragücü. Tá možnosť vyskočila v posledných dňoch zimného prestupového termínu. Bolo to hektické,“ povedal jeho agent Milan Lednický.

Na to, aby mohol slovenský gólman Bratislavčanov opustiť, potreboval súhlas majiteľa klubu Ivana Kmotríka. „Bez súhlasu majiteľa Slovana Ivana Kmotríka by nebolo možné nájsť východisko, no po predchádzajúcej dohode spravil klub slovenského majstra veľké gesto,“ doplnil agent nášho gólmana, ktorý za slovenskú reprezentáciu odchytal dvanásť zápasov. Rodák z Nitry pôsobil v Turecku od roku 2007, pred necelými dvoma rokmi bol na hosťovaní v pražskej Slavii. Slovanisti zareagovali na odchod Seneckého okamžite. Na jeho miesto povolali Tridsaťsedemročného gólmana Pavla Kováča, ktorý sa už v španielsku pripojil k tímu.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
03. máj 2024 15:03