StoryEditor

„Strašiak“, kam sa báli ľudia chodiť. Aréal v Sásovej dostane novú tvár

09.11.2015, 09:35
Autor:
TASRTASR

Hokejbalové ihrisko na banskobystrickom sídlisku Sásová, známejšie ako Čullo aréna, už dlhší čas pustlo a obývali ho bezdomovci.

Vďaka miestnym športovcom v spolupráci s Kultúrnym združením Rómov Slovenska sa začalo meniť opäť na príjemné športovisko, na ktoré sa už ľudia nebudú báť chodiť.

"Banskobystrická hokejbalová únia spolu s Kultúrnym združením Rómov Slovenska začali pracovať na jeho revitalizácii s cieľom ihrisko zveľadiť a premeniť na silovo-športový areál pre všetky generácie," informoval TASR mestský poslanec Matúš Molitoris.

Špina a neporiadok

Brigádnici počas uplynulého víkendu ihrisko očistili hlavne od náletov a hrubého neporiadku, ktorý tam nanosili bezdomovci.

"Tí svojím správaním zničili aj unimobunky, ktoré si premenili na improvizované bydlisko, čím došlo k ich totálnej devastácii a stali sa strašiakom okolia. Som rád, že sme spoločnými silami v spolupráci s mestom Banská Bystrica odštartovali premenu ihriska, na ktorom som začínal s hokejbalom aj ja. Zároveň ma teší, že sa opäť stane atraktívnym miestom pre obyvateľov sídliska a priláka k tomuto športu ďalších ľudí," konštatoval Molitoris, mestský poslanec za Rudlovú-Sásovú.

Nový tvár ihriska

Podľa neho ďalšia etapa revitalizácie počíta s opravou plochy, oplotenia, ale aj s osadením crossfitových prvkov, aby ihrisko slúžilo širšej verejnosti.

"Mesto vždy rado podporí každý projekt, ktorý pomôže zlepšiť život na sídliskách, preto sme hokejbalovej únii prenajali ihrisko za symbolické euro ročne, pomohli s likvidáciou a odvozom odpadu a cez dotačnú schému mesta určite nájdeme aj iné možnosti, ako pomôcť únii v rozvoji ihriska," zdôraznil druhý zástupca banskobystrického primátora Martin Turčan.

"Naše združenie prioritne pomáhalo pri revitalizácii ihriska. Zároveň sme sa dohodli na využití konštrukcie likvidovaných unimobuniek pre spustenie pilotného projektu prenosných komunitných centier, ktoré by boli umiestňované priamo do osád, respektíve rizikových častí, aby sme boli čo najbližšie k problémom našich klientov," dodal Radovan Jonáš z Kultúrneho združenia Rómov Slovenska.

 

01 - Modified: 2007-11-05 10:12:47 - Feat.: 0 - Title: Dzurinda vyzval Pašku, aby podpísal schválené znenie zákona
01 - Modified: 2020-02-07 11:52:10 - Feat.: - Title: Cvičenie pre prípad výskytu koronavírusu. V Banskej Bystrici preverili nemocničný personál 02 - Modified: 2018-12-20 14:55:14 - Feat.: - Title: kocner 03 - Modified: 2018-12-20 08:53:10 - Feat.: - Title: Za streľbu po koscoch a hajlovanie dostal muž rok väzenia 04 - Modified: 2018-08-01 10:33:32 - Feat.: - Title: Súd neoznámil rozhodnutie o Kočnerovi. Máme posudok experta, že zmenky sú pravé, tvrdí jeho právnik 05 - Modified: 2016-05-09 19:44:12 - Feat.: - Title: Spojili fastfood s menom luxusu. Banská Bystrica má ďalší štýlový podnik
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 20:31