StoryEditor

Mareš: Napriek fiasku hráčkam dôveruje

04.06.2003, 00:00
Slovenské hádzanárky prehrali v Niši v odvetnom súboji II. fázy kvalifikácie na MS s domácou reprezentáciou Srbska a Čiernej Hory 21:36 a aj keď v úvodnom domácom stretnutí zvíťazili o päť gólov 33:28, na postup na koncoročný svetový šampionát v Chorvátsku to vôbec nestačilo. Kormidelník slovenského tímu Vojtěch Mareš bol z neúspechu svojich zverenkýň značne sklamaný, na druhej strane však priznal kvality súpera.
Slovenské reprezentantky neuspeli ani vo svojej ôsmej kvalifikácii na niektoré z vrcholných podujatí. Nedalo sa tentoraz konečne prelomiť túto neúspešnú sériu?
- Súperovi síce chýbali niektoré kvalitné hráčky, ale napriek tomu dokázali svoje kvality a zaslúžene postúpili. Pred týmto dvojzápasom sme však veľké oči nemohli mať, veď reprezentantky Srbska a Čiernej Hory skončili tretie na posledných majstrovstvách sveta a šieste na minuloročnom európskom šampionáte v Dánsku.
Napriek tomu prehra o pätnásť (!) gólov sa v odvete nečakala. Kde hľadať príčiny tohto výpadku?
- Určite sme zlyhali najmä z psychickej stránky. Dievčatá pozahadzovali množstvo šancí a súper nás zákonite trestal gólmi. Ešte v závere prvého polčasu sme prehrávali iba 12:15, ale v posledných tridsiatich sekundách sme dvakrát nešťastne inkasovali.
Po prestávke však nastalo úplné zlyhanie vo všetkých činnostiach, keď vaše zverenky prehrali druhý polčas zahanbujúcim skóre 9:21...
- V druhej časti sme naozaj sklamali. Väčšinou sme strieľali iba do blokov a domáce hráčky na palubovke excelovali. Je to škoda, pretože sme naozaj mali vzhľadom na vývoj prvého stretnutia vcelku reálne šance na postup. To by sme však museli udržať desaťgólový náskok v Šuranoch a, samozrejme, zahrať lepšie aj v odvete.
Odviedla niektorá z hráčok aspoň svoj štandardný výkon?
- Asi iba brankárka Kodayová. Ostatné dievčatá zaostali za svojimi možnosťami.
Vedenie Slovenského zväzu hádzanej vám vyjadrilo dôveru pri ďalšom pôsobení pri slovenskom tíme. Máte po takomto fiasku ešte vôbec chuť pracovať ďalej pri slovenskej reprezentácii?
- Mám, pretože slovenská hádzaná má svoju kvalitu, výborné hráčky, ale je potrebné, aby sa konečne prebojovali na vrcholné podujatie.
Aký program čaká teraz reprezentáciu?
- V októbri absolvujeme turnaj v Poľsku a v novembri nás už čaká prvá fáza kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2004.
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. máj 2024 23:11