StoryEditor

Korčok a Pellegrini na Markíze

02.04.2024, 15:58
Korčok a Pellegrini na Markíze
21:41

Peter Pellegrini v záverečnej minúte zopakoval, že nechce byť prezidentom elít a nezatiahne Slovensko do vojny.

Chce byť v prípade zvolenia prezidentom ľudí. 

21:40

V záverečnej minúte Ivan Korčok odkázal voličom, že chce spájať a byť nezávislým prezidentom. Nerozhodnutým voličom odkázal, že je pripravený spolupracovať s vládou v prípade, keď to bude dávať zmysel a postaví sa jej, keď bude treba.

Hovoril o dôležitosti transparentnej kampane. 

21:38

Ivan Korčok na otázku, čo urobí v prípade prehry vo voľbách nevylúčil možnosť vstupu do straníckej politiky. "Naložím s týmito hlasmi veľmi zodpovedne", povedal Korčok. 

Peter Pellegrini tvrdí, že nevidel žiadny návrh na zvyšovanie DPH.

21:36

Za jazdu lietadlom do Košíc na kampaňové stretnutie zaplatí Peter Pellegrini 1 600 eur. 

Peter Pellegrini priznal, že občas využíva vilu v Bratislave. Vysvetlil to tým, že pri návšteve rodičov je to občas pohodlnejšie, keďže má len trojizbový byt s rozlohou 88 metrov štvorcových.

21:34

"Priznávam, že som to možno podcenil," hovorí Ivan Korčok o nezodpovedaní otázok Zastavme korupciu o majetku kandidátov.

21:33

Ivan Korčok povtrdil, že má hypotéku na byt a chatu pri seneckých jazerách. 

21:31

"Čo je na tom zle, že jazdím na aute od sestry?" pýta sa Peter Pellegrini. 

21:27

Pri interrupciách chce Peter Pellegrini udržať status quo. Každý kto žije v spoločnej domácnosti, má mať podľa Pellegriniho možnosť dediť po partnerovi či partnerke v spoločnej domácnosti. 

"Ctím ústavu, kde je napísané, že zväzok manželský je zväzkom muža a ženy," hovorí Ivan Korčok, dodáva, že Slovensko je pripravené na posunutie sa v právach queer menšiny. 

21:25

Ivan Korčok medzi poradcov do prezidentského paláca chce priniesť šéfku svojej kampane. Vo svojom tíme chce mať aj zástupcu maďarskej menšiny, ekonómov a podobne. 

Na otázku konkrétne neodpovedal ani Peter Pellegrini. 

21:23

Ivan Korčok hovorí, že komunikácia medzi Richardom Sulíkom a spolumajiteľom Penty Jaroslavom Haščákom nebola v poriadku. "Dôležitá je transparentnosť," hovorí, že nie je nič zlé, ak sa politici stretávajú s podnikateľmi. Politici však v takejto situácii musia zvažovať možné následky.

Richard Sulík nominoval Ivana Korčoka ako ministra zahraničných vecí po roku 2020. 

21:21

Peter Pellegrini by ako prezident neudelil milosť odsúdeným za korupciu. "Milosť je tu na ojedinelé prípady", ako príklady dáva smrteľne chorých odsúdených či čerstvé matky vo väzení.

21:20

"Zatiaľ sa ukazuje, že okrem kajúcnikov, sa nepodarilo preukázať a odsúdiť", hovorí o korupcii za vlád Smeru Peter Pellegrini. 

Viac než 40 osôb bolo v posledných rokoch odsúdených z korupcie z blízkosti strany Smer. Nejde len o spolupracujúcich obvinených. Medzi odsúdenými sú aj Ľudovít Makó, Bernard Slobodník, František Imrecze, Boris Beňa ,Vladimír Sklenka a ďalší. 

21:17

Obaja kandidáti sa chystajú na prvú zahraničnú cestu v prípade zvolenia do Českej republiky. 

Peter Pellegrini o Viktorovi Orbánovi hovorí ako o svojom priateľovi. V4 musí podľa Pellegriniho užšie spolupracovať, aby mala jednotný hlas.

Ivan Korčok pripomína Petrovi Pellegrinimu ako hlasoval pri dvojjazyčných označeniach obcí aj to, ako sa vláda Roberta Fica, ktorej bol Peter Pellegrini členom, zachovala k Hedvige Malinovej. Malinová bola študentkou  učiteľstva maďarčiny a nemčiny v Nitre, ktorú dvaja útočníci napadli na ulici, keď hovorila po maďarsky. 

21:12

Peter Pellegrini na otázku, či by sa Ukrajina mala stať členom NATO odpovedá "nie". 

"O tom rozhodnú štáty Aliancie", hovorí Ivan Korčok, ktorý dodáva, že Ukrajina dostala takýto prísľub a tak by mal platiť. 

21:06

Ivan Korčok sa stále nestretol s Igorom Matovičom. 

Peter Pellegrini nechce pristúpiť na podmienky bývalého ministra spravodlivosti Štefana Harabina. Dodal, že vláda podľa neho nepošle zbrane na Ukrajinu. Voči komerčným dodávkam zbraní sa nevymedzil.

21:01

"Mohli by ste rešpektovať moju odpoveď," ohradil sa voči opakovaným otázkam moderátora Michala Kovačiča kandidát Peter Pellegrini. 

20:59

Peter Pellegrini pri otázke, čo sa zmenilo od momentu, kedy sám deklaroval, že nechce odísť do reprezentatívnej funkcie, povedal, že o prezidentskej kandidatúre začal uvažovať po parlamentných voľbách, keď "uvidel silnú podporu ľudí". 

20:58

"Ja nikde neutekám, vy ste dostali možnosť ísť a skúsiť zabojovať o parlament," vyčíta Peter Pellegrini Ivanovi Korčokovi odmietnutie miesta lídra SaS, ktoré Richard Sulík bývalému ministrovi zahraničia.

Ivan Korčok zopakoval, že "chce zviesť súboj o priazeň občana" v prezidentských voľbách. Odpovedi na otázku, prečo nešiel do straníckej politiky sa vyhol. 

20:52

"Nech sa to vyšetrí," hovorí o falošnej stránke kandidáta Ivana Korčoka a antikampani na protikandidáta Peter Pellegrini. 

Šéf Hlasu tvrdí, že za zdanlivou antikampaňou na protikandidáta môže byť jeho tím. 

20:50

"Chcete sa odpratať do prezidentského paláca," hovorí Ivan Korčok svojmu protikandidátovi. Korčok zopakoval, že z pozície prezidenta je pripravený spolupracovať s aktuálnou vládou. 

V prípade ďalších navrhovaných sociálnych opatrení by ako prezident Ivan Korčok vláde pripomínal, že sa "treba prikrývať takou perinou, na akú máme". O opatreniach vlády Igora Matoviča a Eduarda Hegera hovorí, že tie v sociálnej oblasti mali byť plošné. 

20:46

Podľa Petra Pellegriniho by prezident mohol zapríčiniť pád vlády tým, že sa postaví na stranu opozície. 

Peter Pellegrini tiež tvrdí, že Zuzana Čaputová urobila všetko preto, aby Progresívne Slovensko v parlamentných voľbách "takmer vyhralo".

20:43

Agentúra FOCUS v prieskume preferencií štyri dni pred voľbami namerala rozdiel medzi kandidátmi v rámci štatistickej odchýlky. 

Víťaza prvého kola Ivana Korčoka by volilo podľa prieskumu 49,2 percenta opýtaných, kým Petra Pellegriniho by volilo 50,8 percenta.

20:42

Do štúdia dorazili obaja kandidáti Ivan Korčok aj Peter Pellegrinimi. 

Prezidentskí kandidáti mali pôvodne diskutovať už na obed v rádiu Expres, Peter Pellegrini však neprišiel. Vo vysvetlení svojej neúčasti tvrdil, že bude v regiónoch so svojimi podporovateľmi. Neskôr ho však v čase debaty denník SME odfotil na neďalekej Miletičovej ulici.

15:58

Ivan Korčok a Peter Pellegrini sa na obrazovkách televízie Markíza stretnú v druhom dueli pred druhým kolom prezidentských volieb. HN z diskusie prinášajú textový online prenos.

menuLevel = 1, menuRoute = static, menuAlias = static, menuRouteLevel0 = static, homepage = false
27. apríl 2024 03:22