StoryEditor

Luxusná romantika na vode. Top riečne plavby sezóny

12.04.2014, 00:02
Autor:
stlstl
Boom riečnych plavieb vrcholí. Prehľadali sme svetové vody Európy, Ázie, Afriky a Južnej Amerike, a našli sme tipy, čo dokážu ulahodiť každému.

1. Dunaj

Snímka: Courtesy of Emerald Waterways

Vydajte sa na plavbu na lodi Emerald Sky alebo Emerald Star (obe dokážu zviesť 182 pasažierov) a vychutnajte si najväčšie kajuty v rámci dunajských plavieb, luxusne vybavené od podlahy až po strop. Súčasťou lode je zmrzlinový bar pod šírym nebom, či krytý vyhrievaný bazén so zaťahovacou strechou, ktorý sa na večer premieňa na kino.
V rámci ponuky spoločnosti Emerlad Watreways vyskúšajte napríklad 7-nočnú plavbu Danube Delights (dunajské špeciality), ktorá vás prevezie od nemeckého Norimbergu po Budapešť, so zastávkami v nemeckých a rakúskych prístavných mestách, ale napríklad aj v Bratislave.
Termíny plavieb: 28.júna, 5., 12. a 19. júla. Ceny od 1600 eur na osobu, vrátane výletov so sprievodcom, Wi-Fi, palubného vína a piva s jedlom.
Rezervácia: Emerald Waterways


2. Pacific Northwest

Snímka: Courtesy of American Queen Steamboat Company

Už od 5. apríla môžete byť nalodený na palube American Empress, krížnika s kapacitou 223 cestujúcich, a užívať si ich 7-nočnú plavbu "Columbia & Snake Rivers: Frontiers, Pioneers, and Vineyards".
V rámci nej ochutnáte to najlepšie zo severozápadného Pacifiku v prístavoch v Oregone a Washingtone, v cene sú zahrnuté denné kultúrne a historické prednášky na palube či exkurzie v každom prístave.
Termíny plavieb: Od 5. apríla do 8. novembra; ceny sa pohybujú od 3797 dolárov (cca 2740 eur) na osobu, vrátane výletov so sprievodcom, vínom a večerou s pivom.
Rezervácia: American Queen Steamboat Company


3. Afrika

Snímka: Courtesy of Zambezi Queen

Vyskúšajte (ne)klasickú safari dovolenku. Napríklad v rámci 4-nočnej plavby pozdĺž rieky Chobe, na ktorú sa vyráža z prístavu v Kasane, v Botswane.
Najlepším zážitkom, čo vás tu čaká, je pozorovanie voľne žijúcich živočíchov z balkónov svojich súkromných kajút. Prípadne sa vydajte na menších lodiach na bližšie pozorovanie levov, žiráf, slonov či opíc. Objednať si môžete aj rybárske výlety (v sezóne) alebo navštívte miestnu namíbijskú dedinu.
Termíny plavieb: Výlety sú k dispozícii na vybraných termínoch do novembra; ceny od 11 995 dolárov (cca 8 650 eur) na osobu.
Rezervácia: AmaWaterways

4. Mjanmarsko

Snímka: Courtesy of Sanctuary Retreats

Od novembra má spoločnosť AmaWaterways v prevádzke „superloď“ AmaPura pre 56 pasažierov, na ktorej si môžete užiť 10-nočnú plavbu „Golden Treasure of Myanmar“ (Zlaté poklady Mjanmarska) či 14-nočnú plavbu Hidden Wonders of Myanmar (Skryté divy Mjanmarska) na trase medzi Mandalay a Rangúnom, ktoré vám budú spríjemňovať barmské kultúrne vystúpenia na palube. A to všetko na preslávenej rieke Irrawaddy.
Spoločnosť Viking Cruises zase prichádza s 15-nočnou novinkou nazvanou „Memories of Mandalay“ (Spomienky na Mandalay) – od Mandalay do Rangúnu a späť – ktorú si môžete dopriať na lodiach Viking Mandalay alebo Viking Orient (pre 60 cestujúcich). Očakávajte bohatý kultúrny program zameraný na barmskú históriu, náboženstvo, folklórne vystúpenia a ďalšie.
Termíny plavieb: Plavby v rámci AmaWaterways sú k dispozícii v novembri a decembri; ceny od 4 899 dolárov (cca 3530 eur) na osobu. Plavby v rámci Viking Cruises sa organizujú od augusta do decembra, ceny od 5000 dolárov (cca 3605 eur) na osobu.
Rezervácie: AmaWaterways, Viking Cruises

5. Bordeaux , Francúzsko

Snímka: Uniworld Boutique River Cruise Collection/Facebook

Spoločnosť Viking Cruises začína svoju 7-nočnú plavbu, orientovanú najmä na labužníkov "Châteaux, Rivers, and Wine“ (zámky, rieky, vína), na ktorú sa vyráža z Bordeaux na palube 190-miestnej lode Viking Forseti.
Hlavnými bodmi plavby sú tri chuťovky, zapísané v UNESCO: farmárske trhy, lov na hľuzovky a ustricové farmy. Pravdaže, súčasťou plavby je ochutnávka širokej palety slávnych Bordeaux vín.
Prípadne si v spoločnosti Uniworld´s rezervujte týždennú plavbu "Bordeaux, Vineyards, and Châteaux" (Bordeaux, vinice a zámky). Okrem samotných miest, ktoré vďaka plavbe uvidíte, stoja za pozornosť aj opulentne vybavené kajuty lode Royale, v ktorých vás čaká zdobený ručne vyrábaný nábytok, francúzske balkóny a vybavenie L' Occitane.
Termíny plavieb: V prípade Viking Cruises vybrané termíny od marca do decembra, ceny od 1340 eur na osobu. V prípade Uniworld zas vybrané termíny medzi aprílom a novembrom. Ceny od 2300 eur.
Rezervácia: Viking Cruises, Uniworld
 

Zdroj: businessinsider.com

01 - Modified: 2006-04-03 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Treba zabiť Catrijssa
01 - Modified: 2024-04-25 08:30:00 - Feat.: - Title: Najhorúcejšie a najsuchšie miesto v Amerike sa zmenilo v pestrofarebnú lúku. Môžu za to rekordné zrážky a hurikán 02 - Modified: 2024-04-19 10:00:01 - Feat.: - Title: Top dovolenka za minimum peňazí? Toto letovisko označujú za európske Maldivy, zatiaľ ho pozná len málo ľudí 03 - Modified: 2024-04-19 07:00:00 - Feat.: - Title: Nechoďte sem, odkazuje turistom talianske mestečko. Bojí sa náporu turistov, môže za to nový seriál od Netflixu 04 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom 05 - Modified: 2024-04-16 07:45:48 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
28. apríl 2024 03:01