StoryEditor

Prvý čínsky Disneyland otvoril brány. Návštevníkov zanechal v nemom úžase

18.06.2016, 00:00
Autor:
TASRTASR

Americká spoločnosť Walta Disneyho otvorila v čínskom Šanghaji zábavný park. Jedná sa o vôbec prvý Disney komplex v krajine.

Na otváracom ceremoniáli vystúpili s prejavmi viacerí lídri komunistickej strany, zaspieval čínsky detský zbor a zatancovali herci preoblečení za populárne Disneyho postavičky. Čínsky vicepremiér Wang Jang spolu s výkonným riaditeľom spoločnosti Walta Disneyho Bobom Igerom slávnostne prestrihli červenú stuhu a následne prečítali gratulácie od čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga aj od jeho amerického kolegu Baracka Obamu.

Šanghajský zábavný Disney park, rozprestierajúci sa na ploche 3,9 kilometra štvorcového, bude podľa Igera jedinečnou destináciou, autentickým Disneylandom, avšak zároveň aj zreteľne čínskym komplexom. Svoje brány otvoril návštevníkom hneď po úvodnom ceremoniáli.

Príchuť Číny 
"Navštívil som podobné parky v Kalifornii a Tokiu a som hrdý, že teraz máme Disneyland aj v našom rodnom meste. Už sa neviem dočkať, kedy uvidím, ako spojili Disneyho prvky s tými tradičnými čínskymi," povedal novinárom jeden obyvateľ Šanghaja.

Namiesto typickej Hlavnej ulice nájdete u Disneyho v Šanghaji Mickey Avenue. Centru zábavného parku dominuje tradičná čínska čajovňa v rozprávkovom šate. A súčasťou mnohých akrobatických šou sú legendárni čínski artisti. Nečudo, že návštevníci, ktorí mali to šťastie, že sa môžu hrdiť nálepkou “prví”, zostávajú z parku vo vytržení. “Je to ako prechádzať sa vo vlastnom sne. Alebo vstúpiť do rozprávky,” neskrýval okúzlenie jeden z nich.

shanghaidisneyresort.com

Miliardová investícia
Šanghajský Disneyland prevádzkuje spoločnosť Disney spolu so svojím čínskym partnerom, spoločnosťou Shanghai Shendi. Najnovší komplex je v poradí už šiestym zábavným Disney parkom na svete. Ďalšie fungujú v Tokiu, Paríži, Hongkongu a v troch mestách v Spojených štátoch amerických. Výstavba čínskeho komplexu sa začala v roku 2011 a v prepočte stála približne 4,6 miliardy eur.

Celodenný lístok mimo hlavnú sezónu vyjde dospelého návštevníka na 50 eur. Počas vrcholiacej sezóny ho bude stáť zhruba 57 eur.   

01 - Modified: 2024-05-03 13:14:57 - Feat.: - Title: Čínske automobilky podľa Bruselu neposkytli dostatok údajov na preverenie dotácií, môžu čeliť clu 02 - Modified: 2024-05-03 12:24:16 - Feat.: - Title: Čína letí ako prvá krajina sveta odobrať vzorky z odvrátenej strany Mesiaca 03 - Modified: 2024-05-03 07:46:32 - Feat.: - Title: Taiwan zaznamenal vo svojom okolí 26 lietadiel a päť lodí čínskej armády 04 - Modified: 2024-05-03 09:08:17 - Feat.: - Title: Dokonalý web pre cestovateľov? Táto stránka ti ukáže, kam sa do ôsmich hodín dostaneš vlakom z akejkoľvek stanice v Európe 05 - Modified: 2024-05-02 09:47:58 - Feat.: - Title: Šalamúnove ostrovy majú nového premiéra, podporuje blízke vzťahy s Čínou
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
04. máj 2024 10:54