Tak isto patríte medzi tých, ktorí si nevedia predstaviť ráno bez šálky kávy? Nie všetci však ocenia horkú chuť kávy a preto si ju zjemňujú cukrov. No vedci odporúčajú na neutralizáciu horkej chute úplne inú ingredienciu.
Portál Reader´s Digest uvádza, uvádza, že horkosť dokáže zmierniť a "neutralizovať" štipka soli.
Vedci odkazujú, že pridanie soli do kávy je skvelým nápadom. Portál Independent však v článku upozorňuje, že soľ v káve je omnoho lepšia ako spomíánaný cukor. Podľa štúdie, ktorú publikoval časopis Nature, ióny sodíka, obsiahnuté v soli potláčajú horkosť kávy a zlepšujú jej celkovú chuť.
Ale s množstvom to rozhodne nepreháňajte. Pri soli neplatí, že čím viac, tým lepšie. Portál CookingLight dopĺňa, že pre želaný výsledok si stačí do kávy pridať 1/8 čajovej lyžičky soli.
A ak sa vám zdá soľ v káve čudná, podobné účinky majú aj iné prísady. Vyskúšajte kávu s kakaovým práškom, škoricou, levanduľou, vanilkou a vraj výborný je aj extrakt z kokosového orecha, dodáva Portál Reader´s Digest.