Archív Hedi Gh
StoryEditor

Vesmírne šišky sa stali hitom internetu. Autorka na nátlak fanúšikov zverejnila aj recept

15.06.2016, 00:00
Autor:
mušmuš

Dvadsaťdvaročná iránska cukrárka Hedi Gh začala na Instagrame zverejňovať fotografie svojich výtvorov ako z iného sveta. A spustila šialenstvo. Fanúšikovia jej sladkostí pripomínajúcich dezerty z fantasy filmov chceli spoznať ich recept, píše portál boredpanda.com.

Po niekoľkých týždňoch prosieb a jemného nátlaku Hedi napokon zverejnila recept na fenomenálne galaktické vegánske šišky. Pôvodne ich vymyslela pre chorého priateľa, ktorého chcela potešiť atypickou, zábavnou a hlavne chutnou kreáciou. O tom, že vytvorí niečo, čo je napokon príliš krásne na to, aby sa to zjedlo, vôbec netušila.

Ako sa cukrárke podarilo vytvoriť na šiškách “sci-fi efekt”? Ak ste sa ako deti na hodinách výtvarnej výchovy niekedy učili techniku mramorovania, tak kreovanie Hediných vesmírnych polev používa rovnaký postup. Finálny vesmírny šmrnc im dodáva trblietavý vegánsky prášok na cukrovinky.

Recept na vegánske galaktické šišky z dielne Hedi Gh

Ingrediencie - šišky:
1 šálka hladkej múky
1/2 šálky surového trstinového cukru
1 a pol čajovej lyžičky prášku do pečiva
1/4 čajovej lyžičky soli
1/4 čajovej lyžičky mletého muškátového orecha
štipka škorice
1/2 šálky sójového mlieka
1 čajová lyžička jablčného octu
1 čajová lyžička čistého vanilkového extraktu aj so semienkami
1 polievková lyžica mletých ľanových semienok zmiešaná s 3 čajovými lyžicami vody
1/4 šálky vegánskeho margarínu

Postup - šišky:
1. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia
2. Vymastite plechovú formu na americké šišky
3. V mise zmiešajte najprv všetky suché prísady
4. V druhej nádobe zmiešajte sójové mlieko a jablčný ocot a nechajte tekutinu na niekoľko minút odstáť
5. V malej panvici rozpustite na miernom ohni sójové mlieko, margarín a vanilku. Dajte pozor, aby sa nezačali variť. 
6. Zmiešajte suché suroviny s tekutými a vytvorte z nich cesto 
7. Cesto nalejte do formy 
8. Pečte 12 minút, kým cesto nespevnie a nezhnedne
9. Šišky vyberte z rúry a nechajte ich vychladnúť

Ingrediencie - poleva:
2-3 polievkové lyžice rozpusteného kokosového oleja
2-3 polievkové lyžice sójového mlieka
1 a pol - 2 šálky práškového cukru
prírodné vegánske potravinové farbivo (odtiene: modrá a červená)

Postup – poleva:
1. Zmiešajte roztavený kokosový olej a sójové mlieko a pomaly ich začnite šľahať do práškového cukru, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu. Ak je treba, upravte pomer
2. Do tekutiny vmiešajte farbivo
3. Technikou mramorovania pripravte správne vyzerajúcu „glazúru“ 
4. Šišky namáčajte do polovice do polevy
5. Posypte trblietavým práškom

Príjemné obdivovanie a dobrú chuť. 

01 - Modified: 2024-05-03 22:00:00 - Feat.: - Title: Pokrm bohov len pre vyvolených: Prejdite sa s nami stručnými dejinami kakaa 02 - Modified: 2024-05-02 22:00:00 - Feat.: - Title: Cukrárska legenda z Kremnice: V zlatom meste obnovili výrobu zákuska, ktorý vraj spôsobuje závislosť 03 - Modified: 2024-04-24 10:40:01 - Feat.: - Title: Najlepší šéfkuchári a reštaurácie na Slovensku sú známe. Kto tento rok získal zlatú vidličku? 04 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie 05 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo?
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
04. máj 2024 20:29