Aj keď si možno myslíte, že umývanie surového kuraťa, iných druhov hydiny a mäsa pred varením pomáha odstrániť baktérie a zabrániť chorobám z jedla, opak je pravdou. Voda, ktorou oplachujete hydinu, totiž nie je dostatočne horúca na to, aby skutočne zničila baktérie, a tak iba roznáša na vaše kuchynské povrchy a možno aj na telo. Keď potom pripravíte iné jedlá na tých istých povrchoch, kontaminácia vám môže spôsobiť ochorenie. Ministerstvo poľnohospodárstva USA takisto neodporúča umývanie surového mäsa, ako je hovädzie, jahňacie a bravčové. Namiesto toho radšej vždy dôkladne umyte a vyčistite kuchynské povrchy po príprave akéhokoľvek pokrmu.Pixabay
StoryEditor

Ako sa neotráviť jedlom: Potraviny, ktoré umývať musíte a ktoré určite nie

25.04.2017, 16:40
Autor:
sansan
Zatiaľ čo vám môže pripadať prirodzené umývať všetky jedlá pred ich konzumáciou, nie všetky ingrediencie vyžadujú tento druh starostlivosti.

Počas nákupu nemusíte presne vedieť, s čím všetkým prišli potraviny do kontaktu, čo môže byť znepokojujúce. Krátky sprievodca Mashed vám pomôže zistiť, čo máte umývať a čo naopak nie.

01 - Modified: 2024-05-11 12:30:00 - Feat.: - Title: Čoraz viac ľuďom sa v dospelosti objavuje alergia na potraviny. Čo sa to s nami deje a prečo je za tým aj prílišná hygiena? 02 - Modified: 2024-05-10 11:00:00 - Feat.: - Title: Najnebezpečnejší syr na svete: Casu martzu je len pre silné žalúdky. Jeho hlavnou ingredienciou sú larvy 03 - Modified: 2024-05-09 09:00:00 - Feat.: - Title: Žena s extrémne zriedkavou diagnózou štyri roky nič nezjedla. Vysvetľuje dennú rutinu, ktorú musí dodržiavať, aby prežila 04 - Modified: 2024-05-03 13:10:14 - Feat.: - Title: Potraviny sú drahšie na celom svete, najviac bolo zasiahnuté mäso 05 - Modified: 2024-05-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Vajcia, zeleninu a už vôbec nie hydinové mäso: Ak vám zaleží na zdraví, tieto potraviny neohrievajte
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
13. máj 2024 09:57