StoryEditor

Informácie z kultúry

02.12.2007, 23:00
Autor:
kulkul

Na Slovensko má prísť Santana
Bratislava -- Gitarový mág Carlos Santana vystúpi podľa svojej oficiálnej stránky www.santana.com v rámci turné Live Your Light Tour na Slovensku. 60-ročná legenda svetovej hudobnej scény by mala do našej krajiny zavítať 26. júna, miestom jeho koncertu bude futbalový štadión Artmedie Petržalka. Bližšie informácie zatiaľ nie sú známe. Santana pôsobí na hudobnej scéne od roku 1969, veľký návrat zaznamenal okolo roku 1999, keď vydal svoj komerčne najúspešnejší album Supernatural.

Najviac zarába herečka Reese Witherspoon
Los Angeles -- Reese Witherspoonová, Angelina Jolie a Cameron Diaz. Tieto tri mená stoja na čele najlepšie platených herečiek Hollywoodu. Priemerná odmena Witherspoonovej, ktorá si odniesla Oscara za úlohu vo filme Walk the Line o Johnovi Cashovi, sa pohybuje medzi 15 a 20 miliónmi dolárov za film. Požiadavky Angeliny Jolie sú podobné, hoci za poslednú úlohu vo filme Beowulf si odniesla len 8 miliónov. V animovanej fantasy sa však ocitla len vo vedľajšej úlohe. Priemerný honorár Cameron Diaz sa pohybuje okolo 15 miliónov dolárov. Z druhého na štvrté miesto ten rok klesla Nicol Kidman. Tak ako ona, teda honorár medzi 10 -- 15 miliónmi dolárov vyžadujú aj Renée Zellweger, Sandra Bullock a Julia Roberts.
(čtk)

Cenu za Film roka má Rumunsko
Berlín -- Na tohtoročnom festivale v Cannes získal Zlatú palmu, súperí o nomináciu na Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film a v sobotu večer bol vyhlásený za Najlepší európsky film roka. Rumunský film 4 mesiace, 3 týždne a 2 dni režiséra Cristiana Mungiuho rozpráva príbeh žien usilujúcich sa v komunistickom Rumunsku o potrat. Včera v noci premietli snímku aj na Medzinárodnom filmovom festivale Bratislava.
(kul)

Spice Girls už vyrazili na turné
Vancouver -- V noci z nedele na pondelok odštartovalo v kanadskom Vancouveri dlhoočakávané turné Spice Girls. Britky, ktoré žali slávu v polovici 90. rokov, sa po rokoch opäť spojili najmä kvôli fanúšikom. "Berieme to tak, že oslavujeme našu minulosť. A poriadne si to užijeme," vyhlasujú. Na koncerty sa predalo už vyše 750-tisíc vstupeniek. Spice Girls sa objavia v Los Angeles, Las Vegas, New Yorku, ale aj v Kolíne nad Rýnom či Madride. V Londýne sa lístky na koncert vypredali za 38 sekúnd.
(čtk)

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
02. máj 2024 17:03