StoryEditor

Zo sveta

26.08.2003, 00:00
Autor:
SITASITA
Jackson obchoduje s návštevami
Hviezda populárnej hudby 44-ročný Michael Jackson chce 250 fanúšikom poskytnúť unikátnu príležitosť stráviť deň na jeho ranči v Kalifornii. Podľa informácií amerických médií návštevníci môžu prísť 13. septembra, no musia zaplatiť vstupné 5 000 amerických dolárov. Z toho pôjde tisíc dolárov na dobročinné účely. Nik však nevie povedať, či záujemcov privíta sám spevák, alebo či v ten deň bude na ranči. Návštevníci ranču dostanú občerstvenie a budú môcť navštíviť Jacksonovo zoo, zábavný park a kinosálu. Ešte viac bude stáť účasť na party organizovanej pri príležitosti Jacksonových 45. narodenín nazvanej Oslava lásky, na ktorú pozýva americký klub Jacksonových fanúšikov. Uskutoční sa 30. augusta v divadle Orpheum v Los Angeles. Predsedníčka klubu Jacksonových fanúšikov Deborah Dannellyová nevedela povedať, či Michael svojim fanúšikom príde aspoň podať ruku. (SITA)

Michalkov pripravuje vojnový film
Ruský filmový režisér Nikita Michalkov pracuje na monumentálnom vojnovom filme, ktorý má nadviazať na oscarový film Spaleni solncem (Unavení slnkom) z roku 1994, ktorého príbeh sa odohráva v roku 1936 počas stalinských čistiek. Nový film ukáže počas troch hodín obdobie druhej svetovej vojny. Michalkov prečítal časť z dokončeného scenára na filmovom festivale v meste Vyborg neďaleko Petrohradu. Do hlavných hereckých úloh obsadil okrem seba aj svoju dcéru Naďu a herca Olega Menšikova. (SITA)

Madonna bude hrať Cigánku
Americká popová speváčka Madonna bude hrať cigánku vo filmovom spracovaní aj u nás populárneho bestselleru Alchymista od brazílskeho spisovateľa Paula Coelha. Film bude režírovať Laurence Fishburne. Madonna veľký úspech ako herečka zatiaľ nezaznamenala a jej filmy zvyčajne zozbierajú zlaté maliny za najhoršiu snímku roka, ale spisovateľ je s jej obsadením spokojný. "Je rovnako ako ja provokatívna a silná osobnosť," povedal Coelho. (SITA)

Red Hot Chili Peppers s novou pätnástkou
Počas nahrávania v štúdiu kvôli blížiacemu sa vydaniu nového albumu kolekcie hitov, skupina Red Hot Chili Peppers zložila a nahrala pätnásť nových skladieb. Na nových skladbách spolupracovala skupina s producentom Rickom Rubinom. Tri alebo štyri skladby by sa mali objaviť aj na albume Greatest Hits, ktorý by mal byť spoločnosťou Warner Bros vydaný 11. novembra. Očakáva sa, že na novom albume sa objaví materiál z nahrávok skupiny vydaných spoločnosťou Warner Bros, počínajúc albumom Blood Sugar Sex Magic z roku 1991. (SITA/Reuters)

Metallica pred komorným publikom
Skupina Metallica bude mať 29. augusta v New Yorku neobvyklé vystúpenie. Koncertovať bude iba pred 500-členným publikom, ktoré bude pozostávať iba z členov fanklubu skupiny a výhercov rádiových súťaží. Šou sa uskutoční deň po udeľovaní cien televíznej stanice MTV, kde má Metallica odovzdávanie cien uzatvárať. (SITA/Reuters)

Viedenský festival bondoviek v angličtine
V septembri sa vo Viedni uskutoční festival bondoviek, ktorých sa počas 40 rokov natočilo dvadsať. Filmy s agentom Jamesom Bondom uvedie od 5. do 24. septembra viedenské Gartenbaukino, ktoré ich ponúkne v pôvodnej angličtine s nemeckými titulkami. Festival otvorí James-Bond-párty. Najprominentnejšiu filmovú sériu v dejinách kina vytvoril britský producentský tím Albert R. Broccoli a Harry Saltzman podľa predlôh románov novinára Iana Flemminga. Ten svojho hrdinu vytvoril na Jamajke pod palmami v čase studenej vojny. James Bond stelesňoval pre Flemminga pravdepodobne mnohé, čo si sám pre svoj život vysníval. (SITA/APA)

Najprestížnejšia britská cena pre Američana
Najprestížnejšiu britskú cenu za komédiu získal v nedeľu na škótskom divadelnom festivale Fringe 30-ročný americký komik Demetri Martin. Je len druhým Američanom, ktorý cenu Perrier Comedy Awards získal. Popredné ocenenie sa udeľuje v Británii od roku 1981. Druhú hlavnú cenu, určenú nováčikom (Best Newcomer Award), si z Edinburghu odniesol muzikálový komik Gary Le Strange. Obaja si zahrajú v októbri v londýnskom divadle Majesty's Theatre. (SITA/Reuters)
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
03. máj 2024 09:15