StoryEditor

Tu je podrobný návod, ako ovládnuť najväčšie trhovisko sveta

05.03.2015, 11:45
Hľadáte oblečenie pre dieťa, zbierate figúrky alebo chcete novú knihu? eBay, ktorý spája milióny predávajúcich s kupujúcimi vám pomôže.

Stránka funguje od roku 1995 a za tie roky sa na nej predávalo takmer všetko. Napríklad použitá žuvačka Britney Spears, celé mesto alebo aj manželka. Avšak hlavnou doménou eBayu je to, že za pár minút si viete kúpiť všetko, čo zháňate. Prinášame vám preto jednoduchý návod "krok po kroku" ako nakupovať na najväčšom trhovisku sveta.

1. e-bay

Na úvodnej stránke ebay.com kliknite na text "register". Nachádza sa v pravom hornom rohu obrazovky.

2. registrácia

Vypíšte svoje skutočné krstné meno a priezvisko, taktiež pravú e-mailovú adresu. Prihlasovacie heslo musí mať aspoň 6 znakov. Do posledného políčka prepíšte zobrazené čísla. Ak by sa nedali prečítať, kliknite na "Change the image" a systém vám ponúkne iné. Potom kliknite na register a na ďalšej obrazovke na "Continue"

3. vyhľadávací riadok

Pri hľadaní tovaru je najjednoduchšie vybrať si kategóriu, v ktorej sa daný produkt nachádza. Ak tak neurobíte, obchod vám môže ponúknuť až príliš veľa variant. Budete hľadať napríklad len knihu, ale eBay vás zaplaví aj plagátmi, filmovým spracovaním alebo figúrkami z hľadaného literárneho diela.

4. upresnite čo hľadáte

eBay vám už ponúkol zoznam hľadaného tovaru. Aby ste sa dostali k najlacnejším ponukám, tak kliknite na „Sort: Best Match“ a z menu vyberte „Price + Shipping: lowest first“. Dosiahnete to, že sa vám zobrazí tovar, ktorý je spolu s cenou poštovného najlacnejší. Pri tomto kroku sa môžete rozhodnúť ešte či chcete nakupovať v aukcii alebo priamo, ako keby z obchodu. Aukcia má tú výhodu, že je možné kúpiť tovar lacnejšie, avšak môže sa stať, že niekto prihodí a tovar nezískate vy. Ak budete nakupovať ako v bežnom internetovom obchode, tak ak zakliknete, že tovar beriete, už vám ho nikto nevyfúkne. Pre aukciu v ľavom rohu stlačte „Auction“ a pre obchod „Buy It Now“.

5. tovar

Na stránke s tovarom vidíte viacero údajov. V kruhu je hodnotenie predajcu. Konkrétne tento má 99,7 percent hodnotení pozitívnych a to ho robí jedným z top predajcov. V prvom rámčeku vidíte, kedy približne by mohol byť tovar doručený ku vám domov. V druhom zas, aké spôsoby platby predajca akceptuje. Platba je možná cez konto PayPal alebo vašou bankomatovou kartou. Ak sa rozhodnete tovar kúpiť, kliknite na veľké modré tlačidlo „Buy It Now“.

6. vyplňte adresu

7. zvoľte spôsob platenia

Väčšinou máte dve možnosti, či zaplatiť kartou alebo pomocou PayPal účtu. Je na vás čo si vyberiete, obe varianty sú bezpečné. Skontrolujte si adresu dodania a kliknite na „Continue“.

8. vyplňte údaje z karty

„Card number“ je číslo vašej karty, dlhé je 16 miest a je na jej líci. „Expiration date“ je údaj o ukončení platnosti karty. Uvádzaný je vo forme mesiac a rok a nachádza sa tiež na líci karty. CSC je kontrolná údaj, vždy trojciferné číslo na rube vašej karty. Po vyplnení údajov kliknite na „Pay“ na spodku stránky. Tovar je už na ceste ku vám.

Čo by ste mali vedieť o eBay

Všetky platby na eBay fungujú len cez platobnú bránu PayPal. To prináša kupujúcemu bezpečie pri obchodoch. Ten má totiž možnosť počas 45 dní od zaplatenia tovaru otvoriť diskusiu o prípadnom probléme. PayPal totiž nevyplatí peniaze predajcovi hneď, ale až po tomto termíne. Ak ste tovar nedostali, prišiel poškodený alebo vám predajca poslal niečo iné, tak vám PayPal peniaze vráti.

 

01 - Modified: 2024-04-29 11:00:00 - Feat.: - Title: Luxusné klenotníctvo omylom predalo náušnice s 99 percentnou zľavou. Zamestnanec zabudol pripísať nuly 02 - Modified: 2024-03-25 12:15:28 - Feat.: - Title: Indická veľvyslankyňa pre HN: Ste tradičným trhom najmä pre naše textilné, medicínske a obuvnícke výrobky 03 - Modified: 2024-02-28 09:54:27 - Feat.: - Title: Obrat na Slovensku. Zlepšená nálada vydržala ľuďom len pol roka, teraz sa obávajú troch zásahov na peňaženky 04 - Modified: 2023-12-12 09:46:26 - Feat.: - Title: Prerod z montážnej dielne na „trendsettera“. Náš sused zažíva rozmach a jeho firmy sa obzerajú aj po Slovensku 05 - Modified: 2023-11-30 06:38:42 - Feat.: - Title: Na otvorené obchody sedem dní v týždni sme si už zvykli. Podľa navrhovanej novely sa to má zmeniť
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
03. máj 2024 12:58