Na snímke iPhone 15 Pro počas predstavenia v kalifornskom Cupertine. FOTO TASR/AP
StoryEditor

iPhone sa bude lepšie brániť zlodejom. Sťahujte novú aktualizáciu

26.01.2024, 10:05

Apple vydal novú aktualizáciu pre systém iOS. Do iPhonov posiela nové funkcie, ktoré sa týkajú predovšetkým lepšieho zabezpečenia týchto mobilov proti krádežiam.

Do iPhonov dorazila aktualizácia operačného systému iOS s číslom 17.3. Nájdete ju klasicky v ponuke aktualizácie softvéru v nastavení telefónu pod záložkou Všeobecné. Sťahovať oficiálne aktualizácie odporúčame vždy čo najskôr, popri nových funkciách prinášajú často aj opravy rôznych softvérových chýb, o ktorých možno ani nemusíte vedieť.

iOS 17.3 rieši predovšetkým jednu zásadnú novinku, a to lepšieho zabezpečenie odcudzeného telefónu. Nová funkcia sa nachádza v nastavení telefónu v záložke Face ID a kód, kde nájdete voľbu Ochrana odcudzeného zariadenia.

S inštaláciou novej verzie systému bude automaticky zapnutá, vy však túto funkciu môžete vypnúť. Pokiaľ ju však necháte aktívnu, dostane vaše zariadenie niekoľko zaujímavých bezpečnostných noviniek. 

iPhone bude sám vedieť detegovať, ak sa vaše zariadenie nachádza na neznámom mieste, konkrétne mimo domova alebo práce, či iného podobného miesta.

V takýchto situáciách telefón automaticky začne vyžadovať použitie biometrie na sprístupnenie obsahu, bez možnosti ju obísť zadaním číselného kódu. Pokiaľ vám teda niekto telefón ukradne a navyše pozná vaše heslo, nebude sa môcť do telefónu dostať mimo vašich overených lokalít.

Typicky sa to deje práve v prípadoch, že niekto na verejnom mieste napríklad nenápadne „okuká“ váš PIN, odcudzí telefón a inde sa ho pokúsi odomknúť. Rovnako tak vyžadovanie biometrie zabráni ďalším zásadným zmenám vo vašom užívateľskom účte alebo neoprávnenému používaniu platobných kariet.

Ďalšia novinka sa vzťahuje pre prípad, že vy alebo niekto iný chce meniť heslo k vášmu Apple účtu alebo vykonávať iné zásadné zmeny používateľských údajov. V takom prípade musíte po zahájení tohto úkonu hodinu počkať a následne akciu overiť pomocou biometrie.

Posledná znateľná zmena okrem všeobecného ladenia systému sa zaoberá vytváraním zdieľaných zoznamov hudby v Apple Music, pri ktorých je možné kolektívne upravovať podobu zoznamu. Aktualizácia iOS 17.3 je dostupná pre modely XS/XS Max, XR, SE 2. a 3. generácie a všetky novšie modely od iPhonu 11.

01 - Modified: 2024-04-22 09:06:00 - Feat.: - Title: Kým majitelia spia, Tesla vylepšuje. Nová aktualizácia prináša mnohé zaujímavosti 02 - Modified: 2024-04-18 11:02:22 - Feat.: - Title: Zvrat v prípade vykradnutej prevádzky Jovinečka. Influencer všetkých oklamal, valí sa na neho vlna kritiky 03 - Modified: 2024-04-15 11:40:32 - Feat.: - Title: Prevádzku známeho influencera Jovinečka vykradli. Neviem čo sa stalo, chýba veľa vecí a fungujeme v núdzovom režime, hovorí 04 - Modified: 2024-04-15 07:30:02 - Feat.: - Title: Predaj iPhonov klesá. Apple zaostáva v predajoch smartfónov za Samsungom 05 - Modified: 2024-04-12 14:37:00 - Feat.: - Title: Apple musí čeliť žalobe o 785 miliónov libier kvôli poplatkom v App Store
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 07:25