StoryEditor

Bol bezdomovec a dnes je milionár. A oženil sa na Slovensko

23.05.2014, 00:07
Autor:
lucluc
Prečítajte si príbeh marketingového experta a kouča Marka Anastasiho, ktorý prednáša aj na Slovensku.

"Zmeniť svoj život od základov je extrémne jednoduché, dokáže to každý človek na svete," povedal pre HN 34-ročný mladík. Pri stretnutí vás ohúri takou istotou a presvedčením, že aj keby ste nechceli, uveríte tvrdeniu, že keď chcete byť úspešný, jednoducho "všetko je vo vašej hlave." Pretože on sám je toho najlepším dôkazom.

Mark Anastasi má 34 rokov, narodil sa v Aténach, francúzskym a britským rodičom. Keď mal 18 rokov, presťahoval sa do Anglicka, aby začal nový život. No po štyroch rokoch prišiel najprv o prácu v strážnej službe a potom v telemarketingu. Jednoducho nevedel ľuďom nič predať. Z rodiny poznal, že zarábať peniaze je veľmi zložité a ťažké, a preto, keď prišiel o byt, míňali sa mu peniaze, až nakoniec žil ako bezdomovec len z toho, čo mu banka dovoľovala minúť z kreditiek, upadol do depresií. Písal sa rok 2004.

Dlh sa mu však zvyšoval a tak z kreditiek "zainvestoval" poslednýkrát. Kúpil si vstupenku na seminár, kde stretol človeka, ktorý sa neskôr stal jeho mentorom – učiteľom (vo svojej slávnej knihe ho potom nazval Laptop Millionaire). "Pamätám si, ako by to bolo včera, veľmi intenzívne a emocionálne. Pamätám si, ako som vošiel do miestnosti, bolo tam asi tisíc ľudí. Bolo sedem hodín ráno a bol som tam do desiatej do večera, pýtal som sa na každú otázku, písal si všetko, každé slovo, ktoré odznelo, a urobil som všetky cvičenia, ktoré mi pomohli identifikovať sa s tým, prečo som v tom čase myslel len negatívne. A za pár dní sa mi úplne zmenil život." Začal úplne inak myslieť. "Napísal som si 44 negatívnych vecí, ktoré by sa dali o mne vtedy povedať – nie som dosť úspešný, nikdy nebudem zarábať veľa peňazí, som škaredý, neschopný, peniaze sú zlé, priatelia ma nemajú radi a pod. A  potom som si sadol a napísal k tomu opozitá." Dal si za cieľ, že bude zarábať aspoň dvetisíc libier mesačne a napísal si sto ciest ako to môže dosiahnuť.

Do 28 dní si zriadil svoj ​​prvý online biznis - napísal prvú e-príručku a začal ju predávať na svojej stránke. Trvalo deň a už si jeho e-knihu, ktorú ako bezdomovec písal v internetovej kaviarni, kúpil prvý človek. Stála 67 libier. A potom ďalší a ďalší. A prečo si zo všetkých tých sto vecí na svojom zozname vybral práve online biznis? "Pochopil som, že na to nepotrebujem ani priestor, ani ľudí či iné veci. Byť online je najlacnejšia cesta, a to bolo pre mňa ako bezdomovca dôležité." Dnes má takýchto "biznisov" niekoľko.

Keď ľudí jeho príbeh zaujal, začal o svojej premene a úspechu prednášať. Založil spoločnosť Inspired Marketing Group. Splatil dlhy a všetko si dal do poriadku. Doteraz napísal 28 elektronických kníh a je autorom New York Times bestselleru, Wall Street Journal bestselleru, rovnako ako aj Amazon.com č. 1 bestselleru s názvom The Laptop Millionaire, s ktorým absolvoval už aj svetové turné.

Je tiež svetoznámym a uznávaným marketingovým expertom, ktorý pravidelne usporadúva semináre v Austrálii, USA, Kanade, Veľkej Británii či Dubaji. Má viac ako 64-tisíc klientov v 116 krajinách sveta a dodnes vyškolil takmer 12-tisíc podnikateľov. Minulý rok si za ženu zobral Slovenku, čo je tiež dôvod, prečo u nás trávi dosť času a minulý víkend napríklad viedol dvojdňový seminár.

Všetko to, čo zažil, odovzdáva na svojich seminároch a workshopoch po celom svete a inak to teda nebolo ani v Bratislave. Keď sedíte na jeho prednáške, rozhodne sa nenudíte, fascinuje vás, že si pamätá meno každého účastníka, ktorý sa ozve s nejakou otázkou, hrá sa s vami, udržuje v strehu a čo je najdôležitejšie, nad tým, čo hovorí, ste nútený okamžite premýšľať. Samozrejme, že sa nevyhne pre niekoho už známym motivátorským rečiam, na rozdiel od iných, však hovorí z vlastných skúseností. A nezabúda pri tom aj na praktické rady pre biznis - ako sa dostať k zákazníkovi, čím ho zaujať a ako si najjednoduchšie budovať napríklad mailovú základňu spokojných klientov. Preto, keď si v podvečer po rozhovore s jeho ženou Mirkou vymieňame maily kvôli fotografiám, neprekvapí ma, že hneď po tom mi v mailovej schránke pristane newsletter aj s jeho e-knihou. 

Snímky: archív Marka Anastasiho

______________________________________________________________________________________________

Čo nájdete dnes v prílohe Víkend:

- rozhovor so svetovým marketingovým expertom
Markom Anastasim
- príbehy 5 slovenských teenegerov, ktorí uspeli na vedeckej
súťaži v Los Angeles a otvorila sa im tak cesta k svetovej
špičke


Prílohu Víkend nájdete v dnešných tlačených HN.
Alebo si môžete jednoducho objednať pdf vydanie cez SMS na váš mail TU.

​Celý rozhovor s Markom Anastasim si môžete prečítať aj v HN Konte.

01 - Modified: 2006-05-29 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Maďarsko uvažuje o zvýšení daní
01 - Modified: 2023-11-23 10:30:00 - Feat.: - Title: Američan žil v mobilnom dome bez televízora či počítača. Po smrti vyšlo najavo, že bol milionár a všetky peniaze odkázal mestu 02 - Modified: 2023-11-02 09:51:37 - Feat.: - Title: Najbohatší mileniál si od prevzatia obrej spoločnosti pripísal svoju prvú „výplatu“. Dedič Red Bullu získal pol miliardy eur 03 - Modified: 2023-07-10 08:30:00 - Feat.: - Title: Self-made milionár sa podelil o radu pre mladých ľudí. Ak chceš mať kopu peňazí, musíš urobiť túto konkrétnu vec 04 - Modified: 2023-05-30 13:16:48 - Feat.: - Title: Vodič autobusu vyhral v lotérii rovný milión, keď čakal na kebab. Ďalší deň prišiel normálne do práce 05 - Modified: 2023-02-20 23:01:30 - Feat.: - Title: Odísť na dôchodok s miliónom eur na účte? Začať sporiť stačí aj vo veku tridsať rokov (infografika HN)
menuLevel = 2, menuRoute = style/vikend, menuAlias = vikend, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
04. máj 2024 05:03