StoryEditor

Milióny šťastie nenosia

08.01.2007, 23:00
Autor:
ČTKČTK

Brazílskeho výhercu viac ako dvadsiatich miliónov dolárov zastrelili. Invalid, 54-ročný René Sena, vyhral na konci roku 2005 v lotérii prvú cenu v hodnote 24 miliónov dolárov (viac ako 630 miliónov korún). Polícia potvrdila, že Senu zabili dvaja muži na motorkách.
Milionára Senu, ktorí bol invalidný na obe nohy, zastrelili páchatelia neďaleko továrne, ktorú kúpil pred dvoma rokmi za peniaze z výhry. Útočníkom sa pokúšal brániť, ale nakoniec ho zastrelili z bezprostrednej blízkosti. Hneď po tom utiekli. Polícia nevylúčila, že išlo o snahu výhercu vydierať.
Sena bol v roku 2005 jediným víťazom posledného ťahu lotérie, kde výhra dosahovala astronomických 52 miliónov brazílskych reálov. Rovnako v týchto dňoch sa jackpot obľúbenej lotérie nahromadil, je v ňom len asi o dva milióny reálov menej ako pred dvoma rokmi.
Podľa brazílskeho ministerstva spravodlivosti je Rio de Janeiro najnebezpečnejším mestom v krajine. Zo všetkých násilných činov a vrážd v Brazílii sa asi 20 percent stane práve v Riu.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
04. máj 2024 16:07