27.02.2007, 23:00

Samovražedný atentátnik bývalého vládneho hnutia Taliban zabil včera pri americkej vojenskej základni v afganskom Bagrame až 20 ľudí. Cieľom útoku bol údajne aj americký viceprezident Dick Cheney, ktorý na základni nocoval. Vyviazol však bez zranenia.
ČTK

Zrážka dvoch autobusov 100 kilometrov severne od švédskej metropoly Štokholm si vyžiadala najmenej šesť obetí a ďalších 40 zranených. Dôvodom nešťastia bolo husté sneženie a silný vietor.
SITA

Pri delostreleckom útoku tamilských povstalcov utrpeli na východe Srí Lanky zranenia traja zahraniční diplomati. Povstalci zasiahli veľvyslanca Nemecka, Talianska a Spojených štátov. Útok sa odohral na vojenskom letisku v meste Batticaloa.
SITA

Bomba uložená v automobile pri futbalovom ihrisku v západoirackom mesta Ramádí zabila 18 detí. Obeťami sú prevažne chlapci vo veku 10 až 15 rokov. Ramádí je metropolou provincie Anbár, ktorá je hlavným centrom sunnitského ozbrojeného odporu v Iraku.
ČTK

Varšavu zaplavili stovky plagátov s nápismi "čo zízaš, lesba" a "čo zízaš, teploš". Ich autorom je paradoxne združenie, ktoré bojuje proti šíriacej sa neznášanlivosti voči homosexuálom. Okoloidúci majú vraj na vlastnej koži zažiť, ako sa bežne cítia poľskí gayovia a lesbičky.
ČTK

Irán nevšímavo reagoval na medzinárodné pokusy zvýšiť tlak na krajinu, aby zastavila jadrový program. Naopak, minister zahraničných vecí Manúčehr Mottakí zopakoval, že obohacovania uránu sa nikdy nevzdajú a rokovať o svojom jadrovom programe budú len za predpokladu, že im nebudú kladené žiadne "predbežné podmienky".
SITA

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
20. máj 2024 20:07