StoryEditor

Francúzske zemiaky s TOFU

03.02.2003, 15:06

1 kg v šupke uvarených zemiakov, 400 g lahôdkového TOFU (alebo bieleho doma namarinovaného TOFU), 200 g tvrdého syra, 0,5 l mlieka, 2 vajcia, olej, soľ, mleté čierne korenie, majoránka, 1 väčšia cibuľa, petržlenová vňať
Očistené zemiaky pokrájame na kolieska alebo na kocky, TOFU a tvrdý syr postrúhame, cibuľu posekáme nadrobno. Pridáme koreniny a všetko spolu premiešame. Striedavo vrstvíme do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča. Zakončíme zemiakmi a dáme zapiecť do rúry. Po polhodine rozšľaháme v mlieku vajcia so štipkou soli, čierneho korenia a majoránky. Vylejeme na zemiaky a dopečieme. Vrch môžeme prizdobiť posekanou petržlenovou vniatkou alebo pažítkou.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
13. máj 2024 07:38