Týchto sedem každodenných vecí brzdí vaše chudnutie Prečítajte si článok, v ktorom sa dozviete nielen to, čo vás pri chudnutí najviac brzdí, ale aj to, akým smerom sa uberať. Vedeli ste napríklad, že problém pri chudnutí môže nastať aj vtedy, keď vykonávate stále to isté cvičenie? Gastro
Nielen mrazená pizza, rizikom sú aj vegánske náhrady. Štúdia odmietla vysoko spracované potraviny Medzi priemyselne spracované potraviny nepatria len hranolky či mrazené pizze, ale aj cereálne raňajkové zmesi a vegánske alternatívy mäsa alebo syra. Gastro
Objednávka aj za 500 eur. Slováci míňajú na donášky jedla, jedna z platforiem hlási nárast dopytu o 60 percent Donáškové služby hlásia pozitívne spotrebiteľské správanie. Segment bude rásť, najmä u mladých ľudí. Domáca ekonomika
Pripomína rybí trh pri mori, nájdete ho však v centre Bratislavy. Chernomorka láka čerstvosťou a konceptom Koncept reštaurácie Chernomorka je franšízou pôvodom z Ukrajiny. Majiteľkou nápadu je Oľga Kopylová, ktorá biznis rozbehla s manželom, koncept sa rozšíril na vyše 50 pobočiek v rôznych krajinách od Ukrajiny, Moldavska, Poľska až na Slovensko. Gastro
Ikona medzivojnovej architektúry v službách gastronómie: Spoznajte piešťanskú perlu slávnych víl Slovenska Vila Astória v centre Piešťan patrí medzi najkrajšie stavby tohto typu na Slovensku. Gastro
Lákala na rebierka a české pivo. Teraz známa reštaurácia na nábreží Dunaja smeruje do konkurzu Oznam o začiatku konania pribudol na stránky registra úpadcov na konci februára. Firma poslala do konkurzu samu seba. Domáca ekonomika
Upokoja myseľ, stlmia úzkosť a navodia spánok: Toto sú najlepšie čaje na zaspávanie Levanduľa je napríklad skvelá pre ľudí trpiacich úzkosťou, záchvatmi paniky alebo depresiou a čo je najlepšie – dokáže navodiť spánok. Gastro
Vinárka Katarína Kuropková: Naturálni vinári sa nepotrebujú vymedzovať voči konvenčnej výrobe „Čarom Slobodného vinárstva je, že my o našich predkoch nevieme skoro nič. Nevieme, ako spracovávali hrozno, ani aké robili vína. Cestu prešliapávame nanovo." Osobnosti
Skryté nástrahy potravín: Mal som klienta, vážil 160 kíl, a mal to pritom len z ovocia, hovorí odborník „Zhubná idea je totiž v tom, že vymením cukor za niečo iné a budem sa ďalej stravovať rovnako zle ako predtým, iba s lepším pocitom, že som urobil niečo pre svoje zdravie,“ hovorí výživový špecialista Petr Havlíček. Gastro
Tieto plody spaľujú tuky a obmedzujú chuť do jedla, hlavne na sladké Vyberajte rozumne aj keď máte toho dosť. Gastro
Na chudnutie nepotrebujete exotické a drahé suroviny: Tieto má doma takmer každý a stoja pár eur Mnohí zabúdame na to, že niektoré „superpotraviny“ máme takmer všetci doma, a pritom nezruinujú našu peňaženku. Gastro
Stačí ho málo, bez neho to však nejde. Na tieto mýty o železe by si mali dať pozor hlavne vegáni "Najlepšie dostupné je železo v živočíšnych produktoch. Bez živočíšnej stravy je možné železo doplniť potravinovými doplnkami, v ťažších prípadoch liekmi s vyšším obsahom železa od lekára,“ odporúča biochemik. Gastro
Žiadne nízkotučné diéty: Zdravé trávenie a imunitu naštartujete týmito zvykmi a potravinami Jednou z rád je, aby sme aspoň raz v priebehu dňa pocítili hlad, čím dôjde k hladovým kontrakciám a správnemu očisteniu čreva. Gastro
Skladujete vajíčka na dverách chladničky? Odborníci prezradili, akých chýb sa denne dopúšťame Pozrite si prehľad omylov a upozornení, na ktoré si dať pri skladovaní pozor. Gastro
Prísna diéta je nanič. Ak chcete trvalo schudnúť, stavte na tieto tipy Základom je vykašľať sa na diéty. Gastro
Týchto 39 potravín a jedál obsahuje minimum kalórií Môžete ich zjesť koľko len chcete. Existujú potraviny, ktoré majú takmer nulové kalórie. Gastro
Sendviče preslávané na celom svete našincom nechutia. Na Slovensku to zabalila ďalšia prevádzka Franšízová sieť s rýchlym občerstvením je na Slovensku vidieť čoraz menej. V hlavnom meste zostala posledná reštaurácia. Domáca ekonomika
Čo jesť po cvičení? Z účinkov týchto potravín a jedál budete ťažiť aj z dlhodobého hľadiska Po fyzicky náročnej aktivite, akou je cvičenie, je dôležité správne si vybrať, čím zaženiem hlad, doplníme energiu a zároveň nezmaríme účinok cvičenia. Gastro
Trávenie vs. mozog alebo ako si opraviť trávenie: Čo prospieva nášmu žalúdku či pažeráku? Škála príčin stojaca za tráviacimi problémami môže byť nesmierne široká: od život ohrozujúcich stavov cez vážne chronické ochorenia až po tie, pri ktorých nebola zistená porucha žiadneho orgánu. Gastro
Kto správne raňajkuje, ľahšie chudne, odkazuje odborníčka. Tu sú jej tipy, v ktorých sa nájde každý Nezáleží ani tak na tom, či dávate prednosť sladkému alebo slanému na začiatku dňa. Nie je pravda ani to, že v zdravom jedálničku je nutné obmedzovať sacharidy. Gastro
Čarokvet v Bernolákove: Za zrodom spojenia kvetinárstva a kaviarne stoja nervózni muži Ide o kaviareň, kde môžete nasať atmosféru kvetinárstva a okrem kávy si vychutnať kvalitné čaje či sladké zákusky. Gastro
Martin Valovič zo Šimák Zámok Pezinok: Od pomocného kuchára k šéfkuchárovi svetových hviezd Jeho príbeh je tak trochu ako z filmu. Ako mladý sa zbalil a bez veľkých plánov odišiel do zahraničia. Tam sa od pomocníka v kuchyni vypracoval až na vedúce pozície. Gastro
Prestaňme diétovať, naučme sa jesť: "Zazimujte“ telo, zamerajte sa na polievky, nezakazujte si ani čokoládu „Doprajte si kúsok kvalitnej, horkej čokolády. Obsahuje horčík a malý kúsok poteší aj v tých najtemnejších dňoch.“ Gastro
Ani predaj, ani dražba. Známemu podniku v Petržalke sa kráti čas Galériu Kontajner na začiatku najväčšieho sídliska na Slovensku otvorili v roku 2019. Investorovi však tento rok došla trpezlivosť a uplatnil si záložné právo. Domáca ekonomika
Týchto päť tipov vám pomôže zrýchliť metabolizmus a trvalo schudnúť V nasledujúcom článku sa spoznáte rady, ktoré vám pomôžu so znižovaním hmotnosti. Gastro
Huby dvojníci: Tieto jedlé a jedovaté si veľmi ľahko pomýlite, pozrite si ich zásadné rozdiely Otrava hubami patrí medzi najnebezpečnejšie akútne otravy. Ako ich rozoznať, si pozrite v článku, ktorý priniesol magazín Moja chalupa. Gastro
Pri otrave pite mlieko a najlepšie rastú ráno: Týmto mýtom o hubách už treba prestať veriť Veríte, že hríb vyrastie za jeden deň? Ďalší hubársky omyl. Gastro
Výživová špecialistka: Z citrónovej vody neschudnete, výmyslom sú aj takzvané tukožrúty „Zdravá výživa neznamená obmedzovanie, reštrikciu alebo nutnosť hladovať. Je to o pestrosti, vyváženosti, kvalite a dostatočnosti. To je vo výsledku to, čo ako jediné môže zaistiť trvalý efekt.“ Osobnosti
Najlepšia hotelová reštaurácia na Slovensku sa nachádza vo Vysokých Tatrách Kulinárske Oskary, ako znie prezývka tohto gastronomického ocenenia, sú globálnou iniciatívou pre podporu najvyššej kvality v kulinárskom svete. Gastro
Objavte prehliadaný potenciál bežných potravín: Tieto prospievajú libidu aj plodnosti Menopauza, popôrodná rekonvalescencia ale aj problémy s erekciou či libidom? Všetko môžeme ovplyvniť aj voľbou vhodnej stravy. Gastro
Cuketa v „strese“ vás môže aj zabiť, pozor aj na uhorky. Expert varuje predovšetkým záhradkárov Otravy toxínmi sa najčastejšie objavujú u tých, ktorí si zeleninu pestujú sami na záhrade. Gastro
Ráno alebo večer? Veda odhaľuje, kedy máme pri sedavej práci cvičiť, ak chceme schudnúť Vedci nepopierajú, že štúdia má limity a nabádajú k upresneniu, dokážu však ponúknuť hypotézy, prečo má cvičenie v určitej dobe počas dňa viac výhod. Gastro
Zlaté slovenské remeslo: Najväčšie študentské talenty mieria do päťhviezdičkovej kuchyne Neoceniteľné skúsenosti, praktické zručnosti, kulinárske inšpirácie aj inovatívne techniky. To všetko čaká na študentov v päťhviezdičkovom hoteli v Tatrách. Gastro
Papierové slamky a tégliky nás nezachránia. Naopak, sú plné chemikálií a jedov, najhoršie sú „ekologické“ Nemohli by sme sa bez slamiek vo väčšine prípadov úplne zaobísť? Gastro
Reklama vs realita: Porovnanie jedla z fast foodov na fotkách a v skutočnosti, najhoršie dopadlo najdrahšie Test sa zameral na tri produkty od každého zo štyroch najznámejších reťazcov rýchleho občerstvenia. Gastro
Likvidácia v gastre. Štvrtina slovenských krčiem skončila Od začiatku pandémie skončilo 25 percent typických pohostinstiev. Sektor hotelov, reštaurácií a kaviarní zažíva revolúciu v nákupnom správaní zákazníkov a do toho majú jeho prevádzky problém udržať si vyškolený personál. Domáca ekonomika
Chrumkavá pochúťka z trucu: Aké boli dejiny čipsov a kto bol ozaj tým prvým, kto ich vynašiel? Na prvenstvo na „vynález“ čipsov si nárokovali viacerí adepti. Gastro
V gastre a hotelierstve chýba viac ako 20-tisíc kvalifikovaných zamestnancov Zásadné problémy má podľa Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska aj slovenský priemysel či obchod, kde podľa dostupných údajov chýbajú desaťtisíce ľudí. Domáca ekonomika
Týchto desať potravín si v supermarketoch nekupujte a oblúkom sa im vyhnite Pozrite si desiatku potravín, ktorým by sme sa pri nákupoch mali vyhnúť a nikdy si ich radšej nekupovať. Gastro
Žiadna múka, všetko raw a éra influencerov. Ako sa menia trendy vo výžive a kedy ide len hlúposti? Vysoká sledovanosť influencerov nenahradí odbornú kvalifikáciu a vysokoškolské vzdelanie. Všetci by si mali dať veľký pozor, od koho prijímajú rady o výžive. Gastro
Umývate pred varením kurča, ryby či huby? Robíte chybu Nie vždy je je umývanie potravín len na úžitok. Gastro
Paradajky, ale predovšetkým pivo: Tieto bežné potraviny najviac ohrozujú vaše libido aj plodnosť Potravín, ktoré môžu byť pohromou pre sexuálny apetít, existuje viac. Gastro
Ak zbierate huby do igelitky, koledujete si o problémy, tvrdí lekár. Na čo si dať ešte veľký pozor? Pri ceste do lesa sa rozhodne oplatí držať pravidla "čo nepoznám, nezbieram". Ale nielen toho. Gastro
Nafúknuté brucho: Príčinou je aj zvýšený príjem zeleniny aj ovocia. Ako von z bludného kruhu? Pokiaľ vás nadúvanie trápi častejšie, je nutné odhaliť základnú príčinu. Gastro
Bar naúčtoval hosťom dve eurá za prerezanie sendviča. Čelí tlaku zo sociálnych sietí, no svoj krok obhajuje Fotografia účtu z baru sa objavila v júni na TripAdvisore. Popri nápojoch na nej skutočne figuruje toast za 7,5 eura a potom aj položka Diviso a meta, teda rozdelenie na polovicu, za dve eurá. Svet