StoryEditor

SES Tlmače podpísali v Turecku kontrakt

09.06.2009, 11:42
Autor:
SITASITA
Slovenské energetické strojárne a.s. Tlmače (SES Tlmače) podpísali začiatkom júna tohto roku kontrakt za viac ako 70 mil. eur so spoločnosťou Aksa Enerji Üretim a.s. patriacej do skupiny Kazanci Holding.

Jeho predmetom je dodávka dvoch kotlov, každého s výkonom 350 ton pary za hodinu. Para bude pritom slúžiť na výrobu elektrickej energie v novej elektrárni s výkonom 2x120 MWe v provincii Bolu v Turecku. Dodávky budú realizované do konca roku 2010, pričom prevzatie elektrárne zákazníkom je plánované vo februári 2012. Do rozsahu SES patrí základný a detailný inžiniering, výroba, dodávka na stavbu, dozor pri montáži, ako aj technická pomoc pri uvádzaní kotlov do prevádzky. "V priebehu posledných troch rokov ide o piaty kontrakt SES Tlmače v Turecku, z toho tretí pre kotly s aplikáciou fluidnej technológie. Tým sa Turecko zaraďuje medzi najdôležitejšie exportné trhy SES Tlmače z pohľadu zabezpečenia zákazkovej náplne," uviedol pri tejto príležitosti generálny riaditeľ a predseda predstavenstva SES Tlmače Martin Paštika.

Skupinu SES Tlmače tvoria dcérske spoločnosti SES Inspekt, SES Energy, SES Bohemia, SES Bohemia Engineering, SES Hungaria, SES Energoprojekty, SES Chile, Energetické opravny a pridružená spoločnosť Energoprojekty. Firma SES Tlmače patrí medzi významných dodávateľov kotlov pre elektrárne, teplárne a spaľovne. Podnik s viac ako 55-ročnou tradíciou vyrába a dodáva kotly na spaľovanie uhlia, oleja, plynu a biomasy. Spoločnosť eviduje základné imanie vo výške viac ako 10,39 mil. eur (313 mil. Sk) Od augusta 2006 je majoritným akcionárom SES Tlmače cyperská spoločnosť Segfield Investment, patriaca do skupiny J&T Finance Group. Skupina vlani vykázala nárast tržieb z hlavnej činnosti o 19 % na 5,9 mld. Sk (195,8 mil. €).

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/top-1, menuAlias = top-1, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 02:09