Reuters, Toru Hanai
StoryEditor

Veľká sociálna sieť spúšťa vlastnú Bitcoinovú burzu

31.01.2018, 11:19
Autor:
tbatba
Spoločnosť Line sa snaží vďaka svojej popularite preraziť na trhu s kryptomenami.

Jedna z najväčších sociálnych sietí v Ázií Line sa snaží držať krok s boomom, ktorý nastal okolo Bitcoinu.

Populárna aplikácia na odosielanie správ oznámila, že plánuje spustiť výmenu, ktorá by umožnila 170 miliónom užívateľom obchodovať s kryptomenami prostredníctvom svojich mobilov, píše portál cnn.com

Je to najnovšia veľká spoločnosť, ktorá sa zapojila do odvetvia kryptomien. Kryptomeny sa v minulom roku tešili veľkej obľube, keď ich ceny raketovo stúpli. 

"Výmenné burzy kryptomien v súčasnosti vytvárajú obrovské zisky," tvrdí japonský podnikateľ a komentátor Koji Higashi. "Hlavné spoločnosti ako Line sa teraz snažia využiť tento rastúci trh," dodáva Higashi.

 Facebook nariadil zákaz reklamy na kryptomeny

Ostatné veľké sociálne siete zvolili opatrnejší prístup. Spoločnosť Facebook uviedla, že zakáže reklamy týkajúce sa kryptomien. 

"Vytvorili sme novú stratégiu, ktorá zakazuje reklamy podporujúce finančné produkty a služby, ktoré sú často spojené so zavádzajúcimi alebo klamlivými propagačnými praktikami, ako sú binárne opcie, primárne ponuky mincí a kryptomeny," uviedol riaditeľ produktového manažmentu pre Facebook Rob Leathern.

Spoločnosť Line uviedla niekoľko podrobností o svojich plánoch na vytvorenie vlastnej Bitcoinovej výmeny. Povedala však, že požiadala o licenciu s japonským finančným regulátorom.Japonsko je jedným z najväčších trhov s kryptomenami. 

Spoločnosť už má službu mobilnej peňaženky nazvanú Line Pay, ktorá umožňuje používateľom platiť za tovary a služby pomocou peňazí uložených na ich účte.

Line ďalej dodala, že začne predávať aj iné finančné služby, ako napríklad poistenie a osobné pôžičky.

Japonsko predstavuje veľký trh s kryptomenami

Higashi povedal, že spoločnosť Line by mohla úspešne prilákať ľudí, ktorí chcú obchodovať s digitálnymi menami, pretože je to už známa a dôveryhodná značka medzi japonskými spotrebiteľmi. Asi tretina všetkých obchodov s bitcoinom sa v každom okamihu uskutočňuje v japonských jenách, podľa údajov z internetovej stránky CryptoCompare.

Koncom minulého týždňa sa v Japonsku odohrala jedna z najväčších krádeží v kryptosvete. Hackeri ukradli virtuálne mince v hodnote viac ako 400 miliónov eur.  

Coincheck, veľká japonská obchodná platforma pre kryptomeny, bola v piatok (26. 1.) hacknutá. Hackeri ukradli vyše 500 miliónov mincí digitálnej meny NEM v hodnote okolo 58 miliárd JPY (426,6 milióna eur). Platforma ešte v piatok zastavila vklady aj výbery zákazníkov.

Je to jedna z najväčších doterajších krádeží kryptomien na svete. Coincheck ohlásila krádež polícii aj japonskému finančnému dohľadu FSA. Platforma v piatok popoludní na svojej stránke uviedla, že zastavila výbery všetkých kryptomien s výnimkou bitcoinu. Digitálne meny sa následne dostali pod tlak a ich kurzy klesli.

Dôsledkom obrovskej krádeže kryptomien v Japonsku môže byť podľa Higashiho zvýšená pozornosť japonských úradov k výmenným burzám. 

 

01 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: „Pažravosť“ investorov po virtuálnej mene rastie. No hrozí jej negatívny ponukový šok a zdraženie 02 - Modified: 2024-04-16 18:16:10 - Feat.: - Title: Požiar historickej budovy burzy v Kodani je pod kontrolou. Postavia ju nanovo 03 - Modified: 2024-04-15 12:53:37 - Feat.: - Title: Bitcoin v kurze. Podiel kryptomeny na trhu je najvyšší od roku 2021 04 - Modified: 2024-04-11 10:52:29 - Feat.: - Title: Horúčavy vo východnej Ázii a v Tichomorí ohrozujú desiatky miliónov detí 05 - Modified: 2024-04-08 13:43:54 - Feat.: - Title: Cena bitcoinu prekonala 72-tisíc dolárov, v druhej polovici apríla ho čaká takzvaný halving
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 21:12