Ráno v deň amerických volieb našli v New Yorku telo pracovníka ruského konzulátu. Sergej Krivov bol zranený na hlave. Ruské diplomatické služby oznámili, že ho v kancelárii zasiahol infarkt a zomrel. Podľa policajnej správy jeho smrť bola prirodzená a prípad bol uzavretý. Podľa denníka New York Post ale polícia zároveň upozornila na zranenia hlavy a tváre, ktoré javili skôr známky pádu z veľkej výšky. Na facebookovej stránke Ruského konzulátu stálo, že zomrel bezpečnostný pracovník. Podľa serveru BuzzFeed bol Krivov človekom zaisťujúcim "prevenciu sabotáže" a "potlačením bezpečnostných prienikov do konzulátu", teda bol zodpovedný za to, "že Spojené štáty nemajú, uši v budove."Google Maps
StoryEditor

Rusko ozdravuje bankový sektor. Stratilo polovicu bánk

02.02.2018, 12:45
Autor:
ČTKČTK
Hlavnou príčinou bankrotov finančných ústavov bolo, že poskytovali úvery spriazneným osobám a majiteľom bánk.

Proces ozdravovanie ruského bankového sektora je z polovice hotový, povedala dnes guvernérka centrálnej banky Elvira Nabiullinovej. Dodala, že centrálna banka postupne sprísňuje pravidlá fungovania bankového sektora.

Od polovice roku 2013, kedy do funkcie nastúpila, sa podľa nej počet bánk znížil na polovicu. V súčasnej dobe ich v krajine pôsobí okolo 500.

Niektoré finančné ústavy skrachovali, iné sú v správe centrálnej banky, uviedla guvernérka na výročnom stretnutí bankárov. Na záchranu Otkrytie, B & N a Promsvjazbank (PSB) plánuje centrálna banka vynaložiť zhruba bilión rubľov. Prvé dva ústavy potom budú predané a z PSB sa stane banka pre financovanie potrieb sektoru obrany.

Podľa Nabiullinovej je tiež možné, že Otkrytie a B & N sa zlúčia a ich toxické úvery budú prevedené na samostatnú "zlú banku", ktorá bude ešte len zriadená.

V rámci reforiem, ktoré guvernérka zaviedla, majú od polovice minulého roka prístup k štátnym fondom a nástrojom len banky so silným úverovým hodnotením dvoch domácich ratingových agentúr ACRA a Expert RA. Agentúry a ich metodika prešli dôkladnou kontrolou centrálnej banky.

Centrálna banka postupne sprísňuje pravidlá pre fungovanie sektora, vrátane tých, ktoré upravujú poskytovanie úverov spriazneným osobám alebo majiteľom bánk. Práve tieto praktiky sú považované za príčiny bankrotov takýchto ústavov. 

01 - Modified: 2024-04-19 07:20:58 - Feat.: - Title: Na juhozápade Ruska sa zrútil bombardér. Ukrajina sa prihlásila k jeho zostreleniu 02 - Modified: 2024-04-19 06:34:14 - Feat.: - Title: Aféra v Rusku: Kadyrova rozzúrilo zadržanie čečenského ministra v Dagestane, oslobodilo ho ozbrojené komando 03 - Modified: 2024-04-19 06:23:00 - Feat.: - Title: Šéf CIA varoval pred najhorším scenárom pre Kyjev: Ukrajina bez ďalšej pomoci môže prehrať vojnu už tento rok 04 - Modified: 2024-04-18 20:48:17 - Feat.: - Title: Nemecko nepredložilo dôkazy k zatknutiu dvoch údajných ruských špiónov, tvrdí Moskva 05 - Modified: 2024-04-18 18:59:18 - Feat.: - Title: Gruzínci nedovolia prokremeľskej vláde zostať pri moci, tvrdí prezidentka. Spory vyvolal zákon podobný ruskému
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 11:13