StoryEditor

Twitter plánuje opatrenia proti podvodom v kryptosvete

09.03.2018, 23:00
Pridáva sa tak k ostatným sociálnym médiám so snahou obmedziť škodlivý obsah.

Spoločnosť Twitter sa pokúša zastaviť údajné podvody súvisiace s kryptomenami, ktoré sa šíria prostredníctvom ich platformy. Pridáva sa tak k ostatným sociálnym médiám so snahou obmedziť škodlivý obsah.

Twitter si je vedomí "manipulácie súvisiacej s kryptomenami" a implementuje opatrenia, aby sa "zabránilo spájaním účtov na Twitteri s ostatným klamlivým obsahom," povedal hovorca spoločnosti Twitter pre Bloomberg. Ďalej však nechcel špecifikovať, ako konkrétne budú k problému pristupovať. 

Facebook už zakázal reklamy

Sociálna sieť Facebook začiatkom roka zakázala reklamy podporujúce finančné produkty a služby spojené s kryptomenami a primárnou ponukou mincí (ICO), v rámci ktorej sú vydávané nové kryptomeny. Oznámil to riaditeľ pre produktový manažment Facebooku Rob Leathern.

"Vytvorili sme novú stratégiu, ktorá zakazuje reklamy podporujúce finančné produkty a služby, ktoré sú často spojené so zavádzajúcimi alebo klamlivými propagačnými praktikami, ako sú binárne opcie, primárne ponuky mincí a kryptomeny," uviedol Leathern.

Ťažký týždeň pre Bitcoin

Kurz bitcoinu v piatok pokračoval v páde a dostal sa pod hranicu 9000 dolárov. Kurz najznámejšej kryptomeny v piatok podľa stránky Coinmarketcap.com klesol až na 8982 dolárov (14:30 SEČ).

Stalo sa tak v dôsledku zvýšenej regulačnej kontroly v USA a Japonsku, pokusu o krádež na jednom z najväčších obchodných miest a správy, že správca konkurznej podstaty pre Mt. Gox začal predávať majetkové účasti výmennej burzy na splácanie veriteľov, uvádza portál bloomberg.com.

coinmarketcap.com

​Nobuaki Kobayashi, konkurzný správca spoločnosti Mt. Gox, v stredu v Tokiu uviedol, že od konca septembra predal Bitcoin a Bitcoin Cash približne za 400 miliónov dolárov. Kobayashi uvažuje o predaji zvyšných 1,8 miliárd dolárov.

Znaky rastúceho regulačného dohľadu znervóznilo investorov. Vo štvrtok japonská agentúra pre finančné služby nariadila dvom burzám, aby zastavili operácie na jeden mesiac a potrestala štyri ďalšie. Toto oznámenie prišlo len niekoľko hodín po upozornení americkej komisie pre cenné papiere a burzy (SEC) uviedla, že burzy, ktoré ponúkajú obchodovanie s digitálnymi aktívami, sa budú u SEC registrovať.

V rovnakom čase Binance, jedna z najväčších svetových kryptomenových zmenární, uviedla, že je cieľom "rozsiahleho pokusu o phishing a krádež." Hoci sa hovorilo, že "všetky finančné prostriedky sú bezpečné", Binance poznamenala, že nebolo schopné zvrátiť niektoré obchody z účtov, na ktoré sú hackeri zameraní. 

01 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: „Pažravosť“ investorov po virtuálnej mene rastie. No hrozí jej negatívny ponukový šok a zdraženie 02 - Modified: 2024-04-16 08:24:30 - Feat.: - Title: Musk chce prinútiť nových užívateľov, aby za príspevky na sieť X platili 03 - Modified: 2024-04-15 12:53:37 - Feat.: - Title: Bitcoin v kurze. Podiel kryptomeny na trhu je najvyšší od roku 2021 04 - Modified: 2024-04-08 13:43:54 - Feat.: - Title: Cena bitcoinu prekonala 72-tisíc dolárov, v druhej polovici apríla ho čaká takzvaný halving 05 - Modified: 2024-03-26 23:00:00 - Feat.: - Title: Bitcoin nemá strop, o polstoročie môže pohltiť tradičný finančný svet, tvrdí kryptomenový expert
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. apríl 2024 05:38