03.04.2018, 00:00

Nestlé prináša zdravšie sladkosti s nižším množstvom cukru

Nestlé
Zdroj: Reuters

Proti cukru cukrom. Spoločnosť Nestlé koncom marca oznámila zmenu receptúry tyčiniek, ktoré dlhodobo predáva vo Veľkej Británii. Po novom budú cukrovinky Milkybar obsahovať o približne 30 percent cukru menej ako doteraz, ich chuť by to však ovplyvniť nemalo. Tradičný cukor totiž spoločnosť vymení za nový typ. Ten sa od klasického kryštálového líši deravou štruktúrou.


Spoločnosť vynálezom nového typu prírodného sladidla reaguje na vysokú spotrebu cukru najmä u detí. Tyčinky s novou receptúrou firma začala vyrábať v olomouckom závode a prvé kusy sa do Británie dostanú začiatkom apríla.


Zdravšie sladkosti
O novom vynáleze Nestlé informovala už v roku 2016 s tým, že ho na trh vo veľkom uvedie v roku 2018. Prvým produktom, ktorý bude deravý cukor obsahovať, je tyčinka Milkybar. Tá je obľúbená najmä medzi deťmi vo Veľkej Británii. Práve proti zvyšujúcej sa miere obezity v nižších vekových kategóriách chce spoločnosť týmto spôsobom zakročiť. „Dúfame, že tento krok povzbudí aj ostatné spoločnosti, aby výrazne zredukovali množstvo použitého sladidla a vyrábali tak zdravšie produkty,“ povedala hlavná odborníčka na výživu z angli

Nenechajte sa obmedzovať

Tento článok je súčasťou exkluzívneho obsahu HN. Pokiaľ si ho chcete dočítať do konca, predplaťte si jeden z troch nasledujúcich balíkov

Cookies

Na našich stránkach používame cookies. Slúžia na zlepšenie našej práce a vášho zážitku z čítania HNonline.sk.